juni 2018
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

  • 11jun

    Chillen in de skaad

    Na de verbanning van Edgar naar een ander plekje was de nachtrust al stukken beter! Het is vandaag skitterrond weer en er werd gevochten om een schaduwplekje voor het ontbijt. We doen vandaag rustig aan en gaan voor een middagpas voor de skilift. De overontwikkeling komt pas laat in de middag dus we durven het wel aan. Met een middagpas kun je in het hele gebied zo vaak als je wilt met de lift. Dus uitzakken is dan geen probleem meer want je kunt zo weer omhoog.

    Chillen bij de lift

    De hele vliegende goegemeente van de Teckels zat om 12:00 in de lift omhoog. Het is vandaag NNW wind dus starten rechts van de lift. Er gingen al wat tandems weg en er stonden onmeunig veel toeristen dit spektakel gade te slaan. Je moet dus geen last van zenuwen krijgen van veel publiek. Theo startte als eerste en ik er kort achteraan. Ik ben links afgeslagen richting kam en had daar al meteen een bel die me naar cloudbase bracht. Theo volgde snel en samen zijn we naar Westendorf gevlogen. Daar maakte ik een tactische fout door de berg rechts aan te vliegen (beschenen kant) terwijl de meteo-wind er aan de andere kant op stond. De thermische activiteit was echter niet genoeg om de meteo-wind te verdrijven dus ik zat in de “rommel” te vliegen met veel sink en tegenwind tot gevolg. Ik heb het nog even kunnen rekken boven Westendorf maar moest toen landen. Theo was de andere kant aangevlogen richting Brixen maar daar zat ook niks. Hij heeft toen niet rechtsomkeert gemaakt richting Westendorf maar heeft hem aan de grond gezet bij de lift van Brixen in de veronderstelling dat die lift ook naar de Hohe Salve ging maar dat is natuurlijk niet zo . De bus kwam pas over een uur dus is hij gaan lopen naar Westendorf . Ondertussen was ik met de lift van Westendorf omhoog gegaan en naar de Choralpe gelopen. Daar stond de wind recht op de kom aan de andere kant van het restaurant. Ik ben daar klaar gaan leggen en heb nog erg getwijfeld of ik op Theo zou wachten maar in het zuiden en westen kwamen hele donkere wolken naderbij dus ik ben gestart nu het nog kon. Ik werd mooi omhoog gebracht en heb al soarend gewacht tot Theo er was zodat ik hem eventueel nog wat aanwijzingen kon geven vanuit de lucht (hij was hier nog niet eerder gestart). Dat kon ik nog nét doen en toen was ik inmiddels op mooie hoogte zodat ik aan de oversteek kom beginnen richting Hohe Salve. Dat lukte allemaal prima en bij de Hohe Salve vond ik een mooi belletje die het mij mogelijk maakte er overheen te vliegen en te landen bij de camping. Inmiddels had Theo uitgelegd maar de wind was niet goed genoeg en het begon te spetteren. Hij geeft toen het zekere voor het onzekere gekozen en heeft de boel ingepakt en is met de lift naar beneden gegaan. Pieter was zo aardig om hem daar op te halen. .

    Stefke, Theo en McDirk in de lift

    De rest heeft ook mooi kunnen vliegen en een aantal is geland bij de landing Söll met het idee nog een keer omhoog te gaan. Lieneke vond de thermiek wat te sportief en is geland bij de camping samen met Edgar. Top natuurlijk! Pietert heeft de camping nét niet gehaald en moest een klein stukkie wandelen. Uiteindelijk werd het weer té onzeker en is niemand meer omhoog gegaan. Annie is overigens vandaag op de fiets gestapt en heeft bijna 50 km door de bergen gecrosst!!! Daarbij heeft ze 1200(!) hoogtemeters gefietst… Toppert! ‘s Avonds hebben we allemaal zelf een prakkie gekookt en hebben de avond doorgebracht met muziek, schnapps en heul veul gezelligheid. HIER weer de foto’s van vandaag en hieronder een video impressie van vandaag gemaakt door Theo:

    Posted by stefke-uut-fryslan @ 11:36

Leave a Reply