juni 2021
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

  • 23jun

    Heiligenblut, 23/6/21
    Het is wederom skitterrond weer als we de luiken open doen. We treffen het: al anderhalve week prachtig weer! We hebben uiteraard weer heerlijk ontbeten en zijn toen op de fiets gestapt om een kleine 2 km. richting de start van onze wandeltocht te fietsen. Scheelt weer saaie kilometers . Het plan was om naar het stuwmeer te lopen en dan boven bij het Großglockner Haus de bus te pakken terug naar Heiligenblut.

    Onderweg hebben we de route nog uitgebreid omdat we toch terug gingen met de bus… Tenminste: dat dachten we. Het was hier en daar pittig klimmen naar steile afgronden en de alternatieve route buitenom was slecht belopen dus Anita was hier en daar een beetje benauwd… . Mijn advies (niet naar de afgrond kijken maar naar het pad) werd goed opgevolgd en we hebben het overleefd. Eenmaal bij het stuwmeer zijn we weer een eind maar boven geklauterd om bij de weg en bushalte te komen. Daar zagen we dat de laatste bus om 16:08 ging, en het was 16:35 .

     

    Er zat dus niets anders op dan die 1100 meter weer af te dalen langs de andere kant van de kloof. En dat was geen sinecure: door de enorme sneeuwval dit jaar lag er op sommige plekken nog enorme sneeuwplaten, ook over het pad en plekken waar we de rivier moesten oversteken. Zoals je op een paar foto’s kunt zien is dat absoluut niet vertrouwd: de sneeuwmassa kan boven de rivier gesmolten zijn en dan zak je door het “dak” in een ijskoude rivier… Of je glijd uit en glijd dan 100 meter naar beneden tegen een rotswand en de afgrond in . We hebben dus soms om moeten lopen of het smalste gedeelte van de rivier opzoeken en half op een boomstam de sprong wagen . Afijn, we hebben het overleefd en na een uurtje of 8 lopen en fietsen waren we weer op de camping, moe maar erg voldaan.

    Het was een skitterronde route met prachtige uitzichten. Eenmaal terug eerst even een heeeeeeeerlijk biertje opengetrokken vergezeld met een worsie. . En toen begon het te betrekken en te spetteren, dus Annie is gaan douchen en ik heb de boel veilig gesteld en ben in de camper gaan zitten. Rond 20:30 zijn we gaan koken en 21:00 zaten we aan het diner

    Klik hier voor alle foto’s

    <—- Vorige               Volgende—>

    Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:12

Leave a Reply