Woensdag 6 September

Tja... Begint saai te worden... Super weer alweer... En het grootste orakel was, dat Jasper om 7:15 al buiten de tent rond stiefelde!!!! U zijt de Glorie... Jasper zou Jacco namelijk om 8:00 naar de garage brengen want die had gisteren een lekke band. Uiteindelijk was Rudi zo aardig om deze klus voor Jasper te klaren zodat Japse zich kon concentreren op het op tijd klaar zijn voor de Embergeralm. Jacco heeft nu 2 splinternieuwe banden "Voâh wêanâg"!

Vandaag hebben we eerst 1x vanaf de 500 meterplek gevlogen om er weer even in te komen, en daarna hebben we de Embergeralm beklommen, en zijn daar vanaf gesprongen! Dat was Super! Of wel: we zijn er met een busje heen gereden en hebben eerst de plek verkend met een gezonde portie nervositeit, en zijn er allemaal (ook allemaal met 1 afgebroken start) vanaf gerend. Wel gaaf hoor! 1700 meter is toch wel wat anders dan 1100 meter. Je vliegt uiteraard veel langer, en er is eerder thermiek.

Anita en Joosje zijn meegegaan in het busje omhoog om onze eerste sprong van de "1100-meter-plek" (hoogteverschil) op de gevoelige plaat vast te leggen. Wel spannend hoor; je hebt wat minder ruimte om fouten te corrigeren. Het gaat ná het richeltje steil naar beneden, en bij een misstart lig je zo maar tussen de afgezaagde boomstobben. Ik (Jeffrey) moest als eerste, en met  een hele kudde toeschouwers is dat niet echt ontspannen. Maar uiteindelijk ging alles goed en hebben we genoten van een supervlucht. Jacco heeft 2 (duur)vluchten gemaakt vandaag en was wel tevreden (hij heeft de lat erg hoog liggen uiteraard).

Na de "1100-meter-ervaring" moesten we (helaas) weer naar de 500 meterplek. Wellicht omdat het anders wat te heftig thermisch kon worden voor ons, of omdat Roos anders helemaal alleen op de 500 meter plek moest. Je raakt snel verwend natuurlijk dus het was een beetje een "bummer"

We hebben daarna nog 2 vluchten gemaakt vanaf de 500 meter plek

Daarna biertje, worstje, peukie, logboek bijwerken, en hup... Naar het meer toe om af te koelen. Weer lekker gezwommen en gek gedaan op de glijbaan. Daarna hebben we een ijsje en een soepie gedaan en zijn we gaan douchen. Nu zitten we weer gezellig buiten op het terras bij het restaurant te buffelen en sterke verhalen te vertellen.

De foto's:


OP de 1100 meter plek.


Jasper staat klaar om te starten.


"En go-go-go..."


Hier kun je goed zien dat je omhoog gaat door de thermiek.


Anita houd de boel goed in de gaten (Cameravrouw).


Mooie wolken en massa's parapenters eronder.


Daniël bezig met het bijwerken van z'n logboek. (Rudi werkt zijn logboek bij)


Wij zaten al uitgebreid aan het bier; komt Jacco pas aanzetten...


"Ja ging niet zo goed... Ik was al na drie kwartier beneden..." (DUH!!!!!) 2529 meter hoog geweest en maximale stijging van 4.5 meter/seconde.


Dit was nu.

Oant Moarn!

Oh ja... Nog even dit:


We missen jullie ook hoor Olaf en Marian....

Terug naar boven.