Vrijdag 6 April 2007

Vandaag opgestaan met prachtig weer. Ik ben trouwens ERRUG blij met het campertje, want het is wel erg luxe... Als het te koud is doe je even het kacheltje aan, voor de vroege ochtendplas hoef je niet meer naar buiten, en het is een stuk minder gehorig dan een tent (rumoer van buiten bedoel ik).

Het is namelijk behoorlijk koud geweest, want er lag een dikke laag rijp op het gras en ijs op de tafel.

Ik was (natuurlijk) weer als eerste wakker en ben even gaan douchen, Daarna heb ik het ontbijt verzorgt met koffie en een gekookt eitje. Het is echt heerlijk weer en super gezellig.

Hieronder het verslag van vandaag door Jasper Stam:

Het was vandaag alweer vroeg dag. Jeffrey was al weer vroeg rond de tenten aan het stommelen. Gewoon dat gestommel negeren.... Wellicht helpt een keertje omdraaien nog om de slaap te vatten. Helaas: op het zelfde moment krijgen we nieuwe (luidruchtige) buren..

Dan toch maar de warme slaapzak uit en de ochtendkou in. Daar blijkt dat Jeffrey en Erik reeds druk bezig zijn met het ontbijt. Heerlijk een koffie op de vroege ochtend.


Hier zitten we dus intens van Jeffrey's oploskoffie te genieten.....


Ondertussen genietend van het derde bakkie "pleur" 


Nog een kiekje van camping in Urbés.


Kloteweer zoals je kunt zien...


Hier een mooi overzicht van het Laffe Teckel pauper kamp. Links dé trots van Jeffrey. Zeg nou zelf met vlag zou 'ie op de Vinkeslag niet misstaan. 


Deze foto is genomen bij het landingsveld: wachten op de bus is de bezigheid hier. Nou, en dat werd wachten. Volgens de campingeigenaar zou het busje - wat ons naar de startplek zou brengen - om twaalf uur "sharp" komen, maar na één uur nog niets te zien. Typisch Frans dus. Uiteindelijk is een franse local zo vriendelijk om ons (Jacco, Jeffrey en ik) naar boven te brengen. 


Het kerkje van Urbés.


Ook leuk: direct naast de camping staat een oud stuk boogbrug. Geinig, en wellicht vraag je je af, wat moet ik ermee? Geheel terecht en - gezien de staat waarin dit bouwwerk zich bevind - denken de Fransen dat waarschijnlijk ook. Het schijnt een overblijfsel te zijn van de mijnbouwactiviteiten hier.


En nog meer wachten....

Bovenop bij de startplek Drumont blijkt het enorm hard te waaien. Zelf te hard voor profi's zoals wij. Na een paar minuten was het duidelijk: vanmiddag beperken wij ons voorlopig tot het kritisch volgen (en stiekem uitlachen) van anderen.....


Ondanks dat het hard waaide, waren er toch een aantal mensen die het vliegbaar vonden. Een van de meest markante bezoeker op de top was bovenstaande man in zijn vaalrode vliegpak. Met zijn baard was het net een ZZ-top bandlid.

Deze ZZ-topper heeft zich de rest van de dag beziggehouden met het wegkomen van de startplek. het duurde tot een uurtje of vier voordat hij bij machte was om te vliegen.


En deze prof zag dat 't goed was....


Na het teken van de prof was het voor de anderen blijkbaar het teken om ook maar een poging te maken. Binnen de kortste keren was het een bonte verzameling schermen in de lucht. Waarbij een aantal erin slaagden om toto grote hoogte te stijgen... 

Na vier uur werd het snel rustiger op de top. De wind is dan ook wat meer gaan liggen en daarmee wordt het ook vliegbaar voor ons. Snel uitleggen klaarmaken en vertrekken was het devies. Jeffrey ging als eerste, en startte op het verkeerde moment bleek. Jeffrey kon geen hoogte houden en moest een landing uitvoeren aan de onderkant van de startplek.

Jeffrey's tweede poging was ook niet echt gelukkig. Zijn vlucht stond in het teken van de zink. Dus hij kon niet anders dan een buitenlanding maken. Daar is hij door vriendelijke Duitsers weer teruggebracht naar de camping.

Mijn eerste start was er ook niet op het goede moment; moest dezelfde manoeuvre als Jeffrey in zijn eerste poging. Om de startpek weer te bereiken is toch nog een pittige wandeling weer omhoog.

Ondertussen heeft Jacco zijn start gemaakt. Hij gaat goed; hij haalt de kam wel om zo de landingsplek bij de camping te bereiken.

Met mijn tweede poging had ik ook het juiste moment te pakken en kon gemakkelijk de kam oversteken en richting de camping te vliegen.  

Oant moarn!