juni 2021
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 26jun

  Greifenburg 26/6/21
  De kempurt kraakt er weer over als we de luiken open slaan. Het is dus weer skitterrond weer. We hebben de kop gewassen, broodjes gehaald, en hebben heerlijk ontbeten in de skaad (nu al te warm in de zo’n). Vandaag belooft een mooie vlieg dag te worden: thermisch, en niet te veel wind. Een mooie dag om rondje Kreuzeckgruppe te proberen ; althans: dat was mijn idee… De meeste pilootjes wilde het vandaag wat rustig aan doen “om weer even in te komen”… We zullen zien.

  Pieter en Jan hebben de bus van 10 uur gepakt richting Embergeralm, maar dat was voor de Laffe Teckels toch wat te vroeg. De volgende bus gaat om 12:00, en dat was ons weer wat te laat. Dus ik heb naar even een bus besteld om 11:00 . Eenmaal klaar met ontbijten hebben we de vlieg spullen bij elkaar gezocht en zijn we onhoog gegaan. Daar stond al een hele batterij Delta’s opgesteld en er stond al een flink aantal paragliders klaar. We hebben even geacclimatiseerd en jij toen ook klaar gaan maken. We zijn gestart en een aantal van ons is richting Lienz vertrokken. Het droeg prima en eenmaal hoog boven de ridge bij Lienz ben ik weggestoken richting Rangersdorf (het kerkje) en heb ik Jan en Benjamin kunnen overhalen met mij mee te gaan. Dat eindigde voor mij bijna in een “Bomb-out” terwijl Bennie en Bruggenkamp hoog over vlogen, maar gelukkig heb ik me weer omhoog gepriegeld. De rest was een kwestie van boven de kan blijven vliegen en hoogte houden en dan steeds oversteken naar de volgende punt. Bennie zag nog iemand aan z’n Rigalo reservescherm naar beneden komen en in een boom landen. Toch raar voor een bestuurbare reserve . Ook Bennie heeft toen een low-safe gehad naar is ook weer omhoog gekomen. Hierdoor had ik ongezien Bruggenkamp en Bennie voorbijgevlogen en kon vanaf 3100 meter de laatste grote oversteek wagen richting het Drautal. Daar vond ik na wat zoeken een kneiter van een bel die me weer naar 3100 bracht. Toen ben ik weggestoken richting Weissensee naar was door de tegenwind een beetje bang voor de lij en ben toen toch terug gestoken naar de zuidhelling en dat was een kleine fout. Met heel zuinig soaren laag boven de bomen heb ik gelukkig de camping op een paar honderd meter na kunnen halen. (Waarvan Dirk later zei: “Je bent gewoon uitgezakt dikke!” ). Wat dat betreft hadden Bennie en Bruggenkamp het beter gedaan: die kwamen hoog over binnen bij de camping. Dit was natuurlijk een superleuk dat we net z’n drieën het rondje hebben kunne vliegen! (Hier kun je onze vluchten zien: plekken 15, 17 en 20)

  Laat in de middag was ook Jasper gearriveerd en Edgar en Marion ook. Atze was trouwens gisteravond laat ook gearriveerd. ‘s Avonds heeft bijna iedereen zelf gekookt en daarna hebben we gezellig vertoeft met z’n allen onder het genot van een borrel of een alcohol-vrij biertje .

  In de verte was het inmiddels al behoorlijk aan het onweren en na verloop van tijd begon het bij ons toch ook te waaien. We hebben veiligheidshalve alle luifels maar alvast ingedraaid en dat was achteraf geen overbodige actie. Het ging keihard waaien en snachts heeft het ook best geregend. Wel zonder onweer trouwens.

  Klik hier voor alle foto’s

  <—- Vorige               Volgende—>

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:12

Leave a Reply