mei 2024
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

Wie zijn  jullie?
Wij zijn (in principe) een Schermvliegclub maar het voornaamste is dat we vrienden zijn en als zodanig van alles ondernemen… Vroeger was het vooral vliegen (Paragliding/Parapente/Schermvliegen), maar tegenwoordig is het ook Wintersporten, vakanties en andere activiteiten… Het overzicht van de leden vind je HIER. Vroeger hielden wij van ál onze activiteiten een weblog bij, maar de laatste jaren zijn we (lees: ik) wat lui geworden hierin en hou ik het wat vaker alleen  bij Facebook (www.veesboek.nl).


Hoest zo gekomen?
Ergens rond 2005 hebben een paar collega’s van het toenmalige “RIZA” (Jasper S, Olaf van H, Peter W, Danïel H, Jacco H en Jeffrey G) een afspraak gemaakt voor een paragliding tandemvlucht bij vliegschool Mourik (op het Eiland Mourik). En dat was zo’n gave ervaring dat we onmiddellijk een beginnerscursus (lieren) hebben geboekt bij PNN (Parapente Noord Nederland) in Hooghalen… Na die beginnerscursus hebben we meteen doorgezet en mei 2006 een bergcursus geboekt bij Airtime Paraglidingsport. Inmiddels hadden wij de naam “Vliegclub RIZA” aangenomen en de ene bergcursus volgde de ander in rap tempo op.

En die naam “De Laffe Teckel” dan?
Bij een van die bergcursussen stond Danïel klaar om te starten op startplek Wiesflecker in Greifenburg, toen er van links een scherm kwam aanvliegen op starthoogte… Het was Joop Bernard – de toenmalige eigenaar van Airtime – die leek te willen toplanden, dus deed Daniel een paar passen achteruit om hem wat ruimte te geven. Vervolgens riep Joop: “Hé joh… Laffe teckel!!!“. Bleek dat hij niet wou landen maar en high-five doen met Danïel… Nou hadden wij nog nooit van het scheldwoord “Laffe teckel” gehoord, maar dat blijkt veel gebezigd te worden in het gooi en omstreken… En omdat wij het wel een soort geuzennaam vonden hebben we deze maar geadapteerd als clubnaam 🙂 In de loop der tijd zijn er meer leden bij gekomen, vooral vanuit PNN en mensen die we via de sport hebben leren kennen. Inmiddels telt de club 28 leden, waarvan de meeste niet vliegen…

Comments are closed.