september 2008
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02sep

  Stefke =  hoofd-tieperd:
  We zijn wat laat met de weblog, maar het was gisteravond té gezellig om achter de computer te kruipen. Daarnaast was de server op de camping vanmorgen defect, dus vandaar…

  Wat gisteravond betreft: van regen en storm was in inderdaad geen sprake… De wind ging liggen, en afgezien van wat spatters heeft het niet geregend.

  Tja en vandaag was gewoon een topdag! Mooi weer en warm, en geen wind van betekenis. De dames hebben weer 3 vluchten kunnen maken en de heren ook zo iets. Er zat veel vocht in de lucht, en dat resulteerde in veel cumuli, die dan de zon weer afdekten… Daardoor waren lange duurvluchten bijna niet mogelijk, De langste vlucht was 41 minuten. (van mij 😉

  Daniël is samen met Judith gestart vanaf de 500 m. plek, en heeft naast haar de zelfde oefeningen gedaan die Judith doorkreeg van Joop, en zo is een nieuwe olympische sport ontstaan: Synchroon vliegen. Dat was erg leuk om te zien. We moeten dat ook eens doen met z’n drieën naast elkaar (de heren) en dan tegelijk een asymetrische inklapper doen. Lijkt met lachen. Nu nog ff wasknijpers kopen voor op de neus.

  Het was wel erg leuk vliegen, en vooral het wing-overen en steilspiralen boven de landing is altijd superleuk om te doen! Na de laatste vlucht even op de landing een halve liter Zipfer drinken en proosten op alweer een geslaagde dag! Daarna douchen en lekker eten op het terras op de camping. We dachten dat het lekker rustig zou zijn, omdat airtime naar de Mexicaan in Spittal ging, maar helaas: Het restaurant zal bommetje vol met mensen…

  “Der Franz”- De burgemeester van Greifenbrg; eigenaar van  de camping; en voorzitter van een ietwat rechts georiënteerde partij – had kennelijk wat te vieren. Ook was er een mannenkoor aanwezig die prachtig
  harmonieus liedjes ten gehore bracht… Na het eten hebben we samen met Wilma onder de tarp nog even wat “afgeborreld”, en later op de avond ook met Maurice even heerlijk de KNVvL lopen af te zeiken. (of iets meer genuanceerd: voorzien van opbouwende kritiek)

  Jasper (co-tieperd):
  Ondanks de slechte voorspellingen hebben we toch nog leuk kunnen vliegen aan het eind van de dag. Wolkenbasis meepikken maakt ‘t altijd weer prettig op een dag zoals deze. Verder stond deze dag in het teken van het transport naar boven. Dat had namelijk wel wat voeten in de aarde: De ene keer werd het busje volgepropt met 10 man en de andere keer wilden ze niet rijden met “slechts” vier klanten. Dit leverde wel wat ergernis op bij verschillende (vooral Duitse en Tjechische) piloten, wat ook zijn weerslag had op de taxi chaufeurs. Maakt verder niet uit: uiteindelijk sta je toch boven en is alles vergeten! Dus we we hebben drie vluchten gemaakt van de Emberger deze dag. Verre van relaxed (geen tijd gehad om te eten) maar wel een erg mooi moment om even wat wingovers te doen en dat soort oefeningetjes. En de wens van Jeffrey om synchroon wat oefeningen te gaan doen staat! We gaan dat binnenkort zeker een keer waarmaken.

  Morgen (Vandaag dus) is er een Nord-Fohn verwachting, maar met een beetje mazzel kunnen de dames van de 500m plek en gaan wij kijken wat de mogelijkheden voor ons zijn deze dag.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Latex!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:09

Leave a Reply