september 2008
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04sep

  Stefke haalt de schade in:

  Het is weer een dag te laat voor de weblog, maar het was gisteren “Hünchen-avond” in het restaurant met airtime (halve haantjes met patat), en het was weer erg gezellig! Vandaar dat ik het vandaag doe (5-9).

  Vandaag (gister dus) is er niet gevlogen, omdat er steeds föhn dreigde, harde wind op de Emberger, en er urenlang rugwind stond op Wiesflecker. De cursisten hebben uren boven gezeten, wachtend op wind van voren, maar dat kwam maar niet. Er is toen besloten om op de berg ook theorie te geven, zodat als het weer veranderde ze meteen weg konden starten. Helaas gebeurde dat niet.

  Jasper Daan en ik zijn lopend naar Greifenburg gegaan om boodschappen te doen en geld te pinnen. ‘S middags was het wel mooi weer op de landing, en toen zijn we grondoefeningen gaan doen. Erg warm, maar erg leuk.

  ‘S avonds dus de halve haantjes en gezellig afborrelen…

  Ik ben trouwens vergeten te vertellen dat Daniël eergisteren net na de start vanaf de Emberger, 2 zeer grote roofvogels boven zicht had cirkelen, en nog eentje iets verder op. We dachten eerst aan Steenarenden, maar Daniël vertelde dat ie één zag met een kraag en gekromde nek, dus dat zou meer richting een Vale- of monniksgier kunnen wijzen. Ik heb dan ook een klusje voor Peter Weiland: kun jij de vlieg-silhouetten ergens opsnorren zodat we ze kunnen vergelijken? Dat zou top zijn 😉

  HIER de foto’s.

  Groet’n!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:52

One Response to “Weer te laat…”

 1. Peter Says:

  OK dan, daar komen ze, de kandidaten:

  STEENAREND, mooie roofvogel, beschikt over de ideale maten. zie ook.

  LAMMERGIER, opvallend lange, wigvormige staart. Staart is net zo lang of langer dan vleugel breed is. Verschillende pogingen gedaan om deze soort te herintroduceren in de Alpen. Ik heb er zelf een zien vliegen bij de Eiger. zie ook

  VALE GIER. Typische giervorm: korte, wigvormige staart. zie ook.

  MONNIKSGIER Hele grote, zwarte rechthoekige vogel. Het is niet waarschijnlijk dat je deze vogel(s) gezien hebt. Maar niks is onmogelijk. zie ook.

Leave a Reply