september 2008
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 15sep

  Nog steeds Jappie:
  Nu is het eindelijk zover: Er kan worden gevlogen! De weersverwachting ziet er zodanig uit dat men in het begin een harde noorderwind voorspelt die gedurende de week zal afnemen. Een mooie gelegenheid om vandaag maar eens naar Montlambert te gaan; daar zit je immers beschut tegen de noorderwind.

  Aangezien mijn bril een klein defect heeft, heb ik besloten om die eerst maar eens te laten repareren bij een opticien in het bruizende Doussard. De overige vliegende leden zouden direct vanuit de camping naar Montlambert vertrekken en wij zullen elkaar daar ontmoeten.

  Met goede moet naar Doussard, maar ai!… Het bordje verkeerd gelezen. De winkel is dinsdag pas open en niet maandag. (Mardi is Dinsdag en niet Maandag… Vergeten we niet meer)

  Om de geleden schade in te halen, stel ik een shortcut voor over de pas… Met goede moed gaan we op pad, maar ergens halverwege toch een verkeerde afslag genomen want uiteindelijk kwamen we ergens anders uit dan verwacht. Bummer!

  Al met al zijn we iets later aangekomen op de top van de Lambert. De meesten waren al reeds gestart. Jeffrey houdt zijn imago hoog en is binnen een mum van tijd airborne. Ik bereid me voor op mijn eigen tempo… En dat wordt beloond: De week begint met een krappe duurvlucht.

  De tweede helft van de vliegdag wordt ingevuld door een vlucht vanaf de startplek nabij Chamoux. Een – voor de teckels – nieuwe startplek. Na een lange rit naar boven en een korte maar sportieve wandeling naar de startplek, hebben we de beroemde vlucht door de kloof kunnen maken. Gelukkig hadden we het noodlandingsveldje niet nodig gehad. We konden mooi hoog blijven en hebben heel mooi gevlogen.

  Al met al een geslaagde goed bevlogen dag!!

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 15:59

Leave a Reply