september 2008
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 18sep

  De aanhouder wint! We gaan het nog maar eens proberen op Marlens. Het werd een kopie van gisteren maar desondanks blijft het – wat mij betreft – leuk vliegen op deze stek. Er wordt in de middag een westenwindje voorspeld en met deze kennis werd voorgesteld om naar Sappenay af te reizen om daar leuk tegaan vliegen in de dynamische stijgwind. Met de thermiek was het immers niets vandaag; dat hadden we al wel kunnen constateren. Na wat praatwerk en de coordinaten vanuit de GPS van Geert zijn de laffe teckels begonnen met de reis naar Sapenay. Jeffrey en ik hebben vervoer kunnen krijgen bij Jaqueline en Wouter in hun gloednieuwe Ford Focus. Maar het noodlot sloeg toe, bij het zien van de peage gaf de dynamo van deze auto de geest. Dat is niet zo maar 1-2-3 te repareren. Uiteindelijk is besloten dat Wouter en Jaqueline achter zouden blijven en opzoek zouden gaan naar een garage in Annecy. Jeffrey en ik zijn overgestapt in de wagen van Theo en Hilda. Na een rit van een uur leidt de GPS op steeds kleiner wordende weggetjes die uiteindelijk bij een verbodsbord eindigd… Altijd prijs met Achmed zou zeggen: “Diet isch does niejt goet!”… Hieruit bleek maar weer dat navigeren en teckels een niet zo’n gelukkige combi zijn deze week.

  Na een eindje te zijn omgereden aan de achterkant van Sapenay komen we uiteindelijk toch bij de startplek aan. We konden direct aansluiten bij de anderen die al reeds aan het uitpakken waren geslagen. Snel achter elkaar werd er gestart vanaf Sapenay en konden allen mooi gebruik maken van de dynamische stijgwind. Totdat van het één op het andere moment de wind ging liggen en alle parapenters die voor de riggel zaten naar landing moesten. Uiteindelijk maakten we deel uit van een armada van 13 parapenters die het dal invlogen opweg naar de landing. Een fantastisch gezicht.

  Na de landing hebben we deze leuke avond afgesloten bij een restaurant in de buurt (maar ‘t was zeker meer dan de voorspelde 400m van Theo). De “crême brullé” was niet te versmaden. Kogelrond zijn we in het donker teruggereden naar de camping.

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:46

Leave a Reply