september 2008
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 19sep

  Na een hypnose-sessie weet Jappie weer wat we gedaan hebben de 19e…

  Vandaag “Planfait-dag”!
  Het weerbericht doet vermoeden dat het vandaag wel eens goed zou kunnen worden op de vliegstekken aan het meer. Marlens staat dus vandaag niet op het programma!

  Wat wel aan het dagprogramma is toegevoegd is het gezamelijk eten kopen/koken/eten… Iedereen is verantwoordelijk voor een gedeelte van het menu. Wij hebben ons aangesloten bij het moeilijkste van het menu: de pasta…

  Voordat er gevlogen gaat worden snel naar de supermarkt om daar het winkelwagentje vol te stouwen met verfijnde culinaire spullen zoals prei, champignons, mais en dergelijke…

  Nadat we deze “pareltjes van moeder natuur” veilig hebben opgeborgen in de tent of koelbox zijn we omhoog gegaan naar Planfait.

  En het zag er boven wel goed uit: mooi windje blauwe stukken met hier en daar een wolk, of eigenlijk: één wolk boven de startplek. Toch ziet iedereen het wel zo’n beetje zitten, en al snel zat de meerderheid in de lucht. Na 20 minuten wat heen en weer vliegen voor- en boven de start zit vrijwel iedereen op of rond de wolkenbasis. Helaas is dit niet heel hoog want die wolkenbasis ligt zo rond de voet van de tandjes.

  [Jeffrey]:Wat wel heel erg gaaf was, was dat we aan de zijkant van de tandjes opgevlogen hebben met een reusachtige Steenarend! En net zoals de mens vliegt ook hij niet in de wolken, dus nét onder de wolkenbasis zweefde hij naar een andere bel. Supermooi om te zien!

  Na een half uur boven de start bij de wolkenbasis te hebben gevlogen ben ik toe aan een avontuurtje. Ik ga proberen richting Annecy te vliegen, achter een paar snelle Jelles aan uit Frankrijk. Mooie poging en ze zagen er ook profi uit (Boomerangs enzo) maar we eindigen na een dikke 20 minuten alle 4 op de landing bij Planfait. Jammer de Bammer!!!

  Jeffrey is ondertussen veel slimmer bezig geweest en legt de lat op een wat meer normalere doelstelling. Hij heeft o.a. samen met Theo en Dirk en later ook Jan, een prachtige vlucht gemaakt waarbij hij naar Forclaz op en neer is wezen vliegen. “Topperts” zijn het!

  Na mijn vlucht had ik toch een onbevredigd gevoel overgehouden en was dus direct enthousiast toen bleek dat er meer voor een avondvluchtje te porren waren vanaf Planfait.

  Wij allen naar boven en gestart. Maar dat liep even anders: de bergwind nam het over er was geen bel meer te vinden. Uiteindelijk stond iedereen in een paar minuten beneden.

  ‘s Avonds hebben we heerlijk gekookt en natuurlijk ook heerlijk gegeten. Speciale vermelding behoeft de salade Savoie van Els: werkelijk heerlijk met die gebakken geitenkaas en spekjes! Els heeft hierbij een “wildcard” verdiend voor Annecy 2009!

  Daarna hebben we nog even gezellig afgeborreld. Morgen ziet het er qua weer ook erg goed uit, dus hebben we ons niet “vol laten lopen”… (slechts halfvol;-)

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:59

Leave a Reply