september 2008
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20sep

  Jappie vervolgd:

  Vandaag is het de laatste dag dat er gevlogen kan worden. We hebben besloten om vanavond te vertrekken. We pakken ergens onderweg een 24h hotel om zondag op tijd thuis te kunnen zijn.

  Maar zover is het nog niet; vandaag kan- en zal er nog gevlogen gaan worden…
  Vandaag gaan we voor de supervlucht vanaf Planfait. We slaan de ochtendvlucht vandaag weer over want eerst moet het kampement worden opgebroken, gevolgd door het moeilijkste: alles zooi van ons beiden moet in mijn bolide ([Jeffrey] lees: opgevoerd koekblik… Ja nu durf ik wel 😉 ) worden gepropt. De pakzak van Jeffrey gaat met Jan en Lieneke mee: dat past niet meer in de laadruimte van mijn bolide.

  Met het zweet op ‘t voorhoofd (van het stouwen) zijn we rond het middaguur naar Planfait vertrokken. De eerste stop was het terras: Heerlijk zo’n bakkie café O lait! Nadat het cafeïne peil weer tot astronomische hoogte was gestegen zijn we naar de start vertokken.

  Een aantal wilden zo snel mogelijk vertrekken en het duurde ook niet lang of zij hingen voor de start. Anderen wilden nog even wachten… Dat was een minder goed idee: de startplek werd binnen een korte tijd overspoeld door tandempiloten van Franse makelij die zeer irritant waren! Ze gingen overal prinsheerlijk voor en boven andere schermen uitpakken terwijl er verscheidende piloten (waaronder ik) klaar stonden om te starten.

  Maar gelukkig was Els nog aanwezig om te helpen mijn scherm uit te leggen op het – nog enige beschikbare – plekje vlak voor de struikjes. Met de hulp van Els kon ik uiteindelijk nog het luchtruim kiezen.

  Dit geintje kostte mij in elk geval 20 minuten ten opzichte van de anderen van onze groep. Zij zaten reeds op cloudbase voor de tandjes en op het moment dat ik de weg omhoog probeerde te vinden zijn zij naar Forclaz vertrokken. Een kwartiertje later was het ook voor mij zover: Ik zat tegen cloudbase aan en heb de oversteek naar de Forclaz succesvol kunnen maken.

  Op mijn tocht daar naar toe kwam ik verschillende bekenden tegen die al weer aan de terugtocht bezig waren. Na de terugkeer bij Planfait nog wat wezen vliegen in de directer omgeving van de startpek en daarna geland. Het was mooi geweest voor deze week.

  Heerlijk gevlogen en – tegen de eerdere verwachtingen in – toch nog redelijk vliegweer gehad. Na een laatste kop koffie hebben we afscheid genomen van dat deel van de groep wat nog aanwezig was. Na het schudden van de handen zijn we vertrokken richting Nederland.

  De wegen waren zeer rustig en we konden goed doorrijden bij een mooie zonsondergang. Rond een uurtje of tien ‘s avonds hebben we de auto aan de kant gezet in het centrum van Toul (vlak bij Nancy). Daar kamertjes gehuurd en gaan slapen. Morgen de 2e etappe!

  Oh ja, HIER nog een leuk filmpje, en HIER nog een… (als afspelen niet lukt, klik er dan met rechts op en kies “Doel opslaan…” en sla hem eerst op je lokale schijf op. Wil ie nog niet afspelen, download dan de VLC Mediaplayer).

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:10

Leave a Reply