januari 2009
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 21jan

  Woensdag 21 Januember, en Annie Schilder weet het beste wat we allemaal gedaan hebben:

  Vanmorgen toen we wakker werden sneeuwde het nog steeds een beetje, er is een mooi pak bijgekomen. Na het gebruikelijke 2000 cal. ontbijt vertrokken we tussen 9 en half 10 naar de gondel. Deze keer konden we elkaar op de piste niet meer uit het oog verliezen, want Jef had 10 stuks hesjes van Rijkswaterstaat meegenomen: fluoriserend oranje, en met de pdruk “Rijkswaterstaat Veilig”… (Lijkt me niet).

  Judith moest om 10 uur klaarstaan boven voor de skiklas en het plan was dat wij richting Arabba zouden gaan. Maar helaas, een aantal liften waren dicht, door lawinegevaar. Dus de plannen werden omgegooid: naar St. Christina. Gelukkig was het sneeuwen gestopt, alleen was het af en toe mistig, oftewel: af en toe zaten we midden in een wolk. Onze hesjes kwamen heel goed van pas! Je wist soms niet hoe de piste liep, als je niet goed uitkeek zat je dik in de diepe sneeuw, met als gevolg dat je je skies haast niet meer kon vinden. Het was lachen, af en toe een valpartij, maar in die dikke sneeuw was dit niet erg.

  Na een paar omwegen kwamen we aan in St. Christina, waar we met een soort metro naar de overkant van het dorp gingen. Dan daar weer in de lift naar boven. Daar was ook een heel mooi ski-gebied, alleen door de mist was hier niet zoveel van te zien. In de lift had Jef al gezien dat er bij een restaurant op de piste een mooie palmboom stond…. Wilde plannen ontstonden in Stefkes brein… Ik dacht: je doet je best maar….. Je weet het: wat Jef in z’n hoofd heeft, heeft ie niet in z’n …… Dus… We gingen daar eten, maar eerst gingen z’n kleren uit (behalve de onderbroek, skischoenen en het “rijkswaterstaat hesje”) en op de foto onder de palmboom!!! Tja dit had natuurlijk wel bekijks…zelfs de eigenaar van de ski-hut schoot naar binnen om zijn fototoestel te halen “Het is voor op de website van ons, riep hij” (zie www.cuca.it over een paar dagen). Na al deze hilariteit hebben we daar heerlijk geluncht, met een schnaps van het huis toe! Hadden we verdiend!!

  Het was inmiddels half 3 dat we met de terugweg begonnen. Een beetje spannend of we het wel zouden redden want we moesten nog heel wat liften nemen, en de laatste ging om half 5. Al met al ging het gelukkig heel voorspoedig. We waren om half 4 weer terug in “ons” gebied.  Bea en Rudi gingen richting Hotel, en wij hadden nog de puf om nog even naar Canazei te skiën, maar helaas, de piste was helemaal afgesloten. We
  hoorden later dat daar een lawine was geweest…. We hebben nog een paar keer dezelfde piste gedaan om “alles er nog even uit te halen”.

  Nu is het inmiddels bijna 10 uur, we hebben weer lekker gegeten: eerst een bak salade, dan spaghetti met een saus van venusmosselen/ en een ander deel van ons heeft een soort van aardappeltjes met kaas gehad. Hoofdgerecht: Hertebiefstuk van de gril en na een stuk taart wat leek op onze nederlandse kers/sneeuwster…

  De “mannen” zijn nu aan het dobbelen, Judith en Karin zijn naar bed, en Bea zit mee te lezen terwijl ik dit typ.

  Tot morgen!!! Hopenlijk weer op een mooie zonnige, gezellige en sportieve dag!

  HIER zijn de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:25

3 Responses to “RWS-Hesjes!”

 1. jeetee Says:

  tsjong jonge jonge wat een sneeuw daar.
  Das beter dan dat k*t weer hier in Nederland.
  Wat dat betreft zou ik daar nog maar een weekje blijven daaro.

  geniet van jullie laatste dag(en) en doe voorzichtig aan.

  JT

 2. Stefke Says:

  Senk joe! Wie wil…

  Toeteledoki!

  De teckels.

 3. Marc Says:

  Je moet eigenlijk de bovenkant van de R wegkrabben, zodat je krijgt:
  Kijk s wat er staat

  hahahahahahahahaha

Leave a Reply