maart 2009
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12mrt

  Woensdag 11 Maart.

  Sartplek panorama

  Sartplek panorama

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het was vandaag alweer fantastisch weer. Na het ontbijtje bij het Eurofly
  Basecamp zijn we weer naar de start getogen. Het viel ons al op dat het in het dorp af en toe flink waaide, en bij de start aangekomen bleek dat het inderdaad best winderig was. Bovendien kwam de wind van Oost, en normaal kun je er van uit gaan dat de wind alleen nog maar harder wordt. Op zich was het startbaar maar dat zou het een glijvlucht worden, want voor thermiek was het nog wat te vroeg. Toen werdt het idee geopperd om naar Montillano te gaan, want daar zou je dan kunnen soaren. Zo gezegd zo gedaan, dus wij met 9 man in 2 auto’s naar Montillano getogen. Dat was dus een supergoed idee want we hebben daar fantastisch gevlogen. Vanaf de lage start even heen en weer hoogte winnen en hupsakee naar achteren naar de hoge richel.

  na een paar uur vliegen gingen sommigen van ons toplanden om te lunchen, en anderen vonden het leuker om beneden te landen en enkeldiep in de blubber te verdwijnen. Na de bammetjes met spaanse ham berorbert te hebben was het weer starten geblazen en weer een paar uur vliegen. Écht superleuk, vooral omdat we in het begin de enige waren, en er later slechts een paar mensen bij kwamen. Lekker rustig dus.

  Pas om een uur of zes-half zeven kwam de laatste uit de lucht vallen, en zijn we weer terug gegaan naar Algo. Even een “gelände-biertje” genuttigd op het dakterras, waarna we zijn gaan eten in het zelfde restaurantje als gisteren. Héérlijk!

  Wat ik trouwens nog helemaal niet verteld heb, is dat de beste thermiekwijzers hier niet de wolken zijn (want die hebben we niet ;-)), maar de GIEREN! Daarvan zitten er hier heel veel, en het komt regelmatig voor dat je met een paar van de enorme zweefkippen in 1 bel zit… Heel impossant!

  We hebben vandaag heel wat foto’s genomen, en HIER zijn alvast de mijne (Die van Grietje komen later)

  Latex! Jeffrey.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 01:47

Leave a Reply