april 2009
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14apr

  Dinsdag 14 Maart (3e paasdag)

  Jappie verhaalt:

  De eerste dag dat er gevlogen wordt! Na abrupt wakker te zijn geschrokken (een paar niet nader te noemen idoten stonden aan de tent te rammelen) genoten van een heerlijk ontbijtje. Nu was er nog genoeg maar ‘s middags zal er toch echt nieuwe levensmiddelen moeten worden aangerukt. Maar goed, das voor een latere zorg (lees namiddag).

  Nadat we het ontbijt met een vaartje naar binnen hebben gewerkt zijn we vrij snel afgereisd naar Aerotech. Daar hebben we even gekeken naar een aantal lessende parapenters vanaf Siebach en hebben we gekeken naar het weerbericht van vandaag. Oostwind met kans op overontwikkeling. Geen tijd te verliezen dus en zijn eerst afgereisd naar Urbes. Daar hebben we 2 auto’s achtergelaten en zijn met de huifkar van Jeffrey omhoog gereden naar de startplek van de Drumont.

  Na een korte verfrissende wandeling kwamen we daar aan en viel ons gelijk de rust op. Slechts een handje vol parapenters zijn aanwezig, wat een verademing. Het windje stond al behoorlijk cross dus we hebben onszelf vrij snel klaargemaakt en zijn achter elkaar vertrokken. De beide heren hebben nog even een extra wandelingetje moeten doen, maar uiteindelijk was iedereen airborne. Jeffrey stal weer de show met een mooie lange vlucht en een dito toplanding. Daniël en ik zijn na een half uurtje geland bij Urbes. Ikzelf was niet echt in topvorm en Daniël was zich erg aan het focussen waar hij in hemelsnaam de landingsplaats moest zoeken en de condities ter plekke moest leren kennen (Daniël is voor het eerst in de Vogezen).
  Jeffrey heeft op de top van de Drumont gelunched en wij hebben ons tegoed gedaan aan de zeer creatieve keuken van de camping.

  Nadat de chocomelkoffie en de tosti met externe kaas (2 casino sneetjes met 2 kilo losgestortte geraspte kaas) was genutigd, zijn we omhoog gereden richting Jeffrey. Daar hebben we het nog een beetje aangekeken, maar hebben uiteindelijk besloten dat het mooi was geweest voor de eerste dag.

  Eind van de middag en begin van de avond hebben we ons beziggehouden met de huishoudelijke beslommeringen (supermarkt-koken-de gekochte waren weer opeten-afwassen) zitten we nu weer te genieten van de avond.

  Vandaag was een mooie start. Kijken of we morgen allen de bakens kunnen gaan verzetten!

  HIER de foto’s en HIER een fillumpie.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:08

2 Responses to “Mooi begin!”

 1. Judith Says:

  Mogge teckeltjes van me!
  Goed geslapen, klaar voor wederom een mooie dag???
  Ziet er mooi uit daarzo! Vooral die dikke lagen sneeuw dwingen respect af…
  Nou, ik ga weer een poging wagen cm de centjes te verdienen…;)
  Het wordt hier ook mooi weer als het goed is, dus ik ga vanmiddag lekker
  op een terrasje hangen denk ik…
  Safe flights allemaal!
  X Juut

 2. Chantal Says:

  Ben aan het meegenieten Teckels!!!
  Geweldig, en zo leuk omdat ik daar ook gevlogen heb en zelfs op dezelfde camping verbleef, dan kan je er helemaal een goede voorstelling bij maken!
  Veel plezier nog!!!
  gr. Chantal

Leave a Reply