april 2009
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16apr

  Donderdag 16 April (5e paasdag)

  Vandaag hadden we natuurlijk geen haast om uit de slaapzak te komen, want er zou toch niet gevlogen worden… Dientengevolge was Jasper vandaag eerder uit bed dan Jeffrey, en wel om 10:00. Gelukkig was het droog en konden we buiten ontbijten. Jasper en Daniël zijn even brood wezen halen in de “one-way-drive-in-winkel” (je moet er aan de ene kant in, en mag- en kan niet terug lopen want daar is de winkel te smal voor, dus moet je er aan de andere kant weer uit), en ik heb de ontbijttafel verzorgt.

  Na het ontbijt zijn we even bij Aerotec wezen kiek’n, maar helaas was de koffietent gesloten. Toen zijn we doorgereden naar de kempiff in Urbés, en hebben daar een koffie gehad (niet te zuipen overigens, maar kost ook niets!). We zaten net op het terras met de koffie, toen de langverwachtte regen begon. We zijn toen even in de houten keet (kantine) gaan zitten.

  Na de koffie zijn we naar Ballon d’Alsace gegaan, om de startplek daar even te bekijken en te genieten van het uitzicht. Helaas was het uitzicht nul-komma-nul want de we zaten op cloudbase: je zag dus geen ruk, en oren trekken hielp niet. We zijn weer in de auto gestapt en toen begon onze overland… Jappie kent de Vogezen als z’n broekzak (zegt ie) want hij heeft hier jaren gefietst en heeft in een grijs verleden het parapenten hier ook geleerd, dus nam hij ons mee naar god mag weten waarnaar toe… Aan de andere kant van Ballon d’Alsace weer naar beneden en op naar het onbekende (voor Daan en mij, en later bleek ook voor Jappie). We zijn de Vogezen uitgereden, en via Normandië, Bretagne, de Auvergne, Ardeche, Noord-Spanje, Mallorca, Belgie, Luxemburg weer terug naar Kruth… We begonnen ons halverwege al zorgen te maken toen het vastberaden rijden overging in stiekum de kaart erbij pakken bij het stoplicht en wat vertwijfeld achter z’n oor krabben… “Ik heb dit rondje ook gefietst”
  zei die, “Maar toen leek het veel korter”… Afijn… 200 km. later zaten we gelukkig weer in de buurt van de vogezen en hebben we de kempiff weer weten te vinden. Het had de hele reis geregend, maar gelukkig stopte het met regenen toen we weer op de kempiff waren.

  Na een hapje en een drankje zijn we nog even wezen wandelen richting stuwmeer (zie foto’s) en hebben we een soepie gedaan.
  We zitten zo vol van het broodje dat we onderweg gekocht hadden dat we vanavond niet gaan koken of uit eten.

  Nu zitten we in de LTB met de kachel an den de beide heren liggen bijna te slapen hier naast me.. geen wonder, want het is ook smoorheet in de tent. Vanavond even de weersvoorspelling bekijken met de laptop en hopen dat het gauw beter wordt.

  HIER zijn de foto’s van vandaag.

  (oh ja, als je ergens in een link MAART ziet staan, dan heb ik April bedoelt…)

  Oant moarn! Jeffrey.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:14

2 Responses to “Weer cloudbase en overland…”

 1. Judith Says:

  Hopelijk wordt het beter weer morgen jongens!
  Wij duimen voor jullie!!
  (kleine pleister op de wonden, hier heeft het ook geregend….)
  Dikke kussss X Juut

 2. Jasper Says:

  “….We zijn de Vogezen uitgereden, en via Normandië, Bretagne, de Auvergne, Ardeche, Noord-Spanje, Mallorca, Belgie, Luxemburg weer terug naar Kruth…..”

  Jajaja nou kannie wel weer. De volgende keer wordt dat dus een dropping, voor jullie wel te verstaan!

Leave a Reply