april 2009
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 17apr

  Vrijdag 17 April (6e paasdag)

  Wees gespitst: Jasper spreekt tot u!!

  De nachtrust werd ruw onderbroken door het geluid van felle regen op het tentdoek. Het koufront lijkt nu echt over ons heen te trekken.
  Eindelijk!! want er moet immers gevlogen gaan worden. Maar helaas, vanochtend zag er een beetje uit zoals we de dag gisteren zijn afgesloten. Hier en daar blauwe lucht met een harde westenwind en fikse pittige buien. Beter weer dan gisteren maar zeker niet vliegbaar.

  Nadat we het ontbijt in de tent naar binnen hebben gepropt, had Jeffrey het idee om eens te gaan kijken op de top van de berg direct naast de camping. Juist: Dé Schlossberg. Na een korte maar stijle klim stonden we tussen de ruines van het voormalige Schloss Wildenstein.
  Na ons wat op de hoogte te hebben gesteld van de geschiedenis van het slot Wildenstein hebben we het e.e.a. vastgelegd op camera. Via de andere kant van de berg zijn we weer naar beneden gelopen en hebben tijdens deze afdaling nog wat geheel “normale” foto’s geschoten. Anders zou de indruk kunnen ontstaan dat de meligheid zich heeft ontwikkeld tot ongekende hoogte.

  Weer terug op de camping hebben we gelunched voor de tent en afgerond,uitgebuikt en geboert in de tent, want de volgende bui diende zich aan. Nadat het droog werd zijn we voor onze “Vogezen-rookie” nog even naar Le Treh gereden om daar de startplek te bekijken. Na een kwartiertje zijn we de auto in gesprongen (vlak voor weer een bui) en zijn naar beneden gereden. Bij aankomst op de camping zijn we de tent in gedoken en hebben ons gestort aan de daar aanwezige alcohol en snaaierij. Op een gegeven moment begon het rammelen van de maagjes de conversatie te overstemmen en zijn we naar een plaatselijk restaurant gereden. Daar hebben we ons tegoed gedaan aan een halve koe (en Créme Brulléé).

  Nu zitten we in de kantine aan een kopje koffie en pruttelen nog wat na over de dag. Morgenochtend gaan we de meteo opnieuw beoordelen en dan bepalen we wanneer we terug gaan naar huis.

  HIER het bewijs van deze dag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:54

Leave a Reply