mei 2009
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03mei

  Zondag 3 Mei.

  Jasper (s)preekt tot de weblog volgers…

  Gisterochtend was als alle ochtenden… Mijn schoonheidsslaapje werd ruw verstoord door het luidruchtig gescharrel van de groep.Toch nog ff omdraaien,tot de geur van verse koffie de tent binnendringt. Dat was het moment om mezelf in de kleding  te wurmen. Na een heerlijk ontbijtje is het vliegbaar bevonden en gaan we de eerste keer omhoog. Bovengekomen staat het stampvol met delta’s, dus we moeten even wat inschikken om uiteindelijk weg te komen. Onverwacht snel zitten we allen uiteindelijk in de lucht, want het is snel aan het betrekken. Maar eenmaal geland blijft het een beetje zoals het is en besluiten we voor een tweede vlucht. Ook dit is een veredelde glijvlucht. Nadat we allen geland zijn, wordt het steeds blauwer en daardoor besluiten we voor de derde maal omhoog te gaan. Wel nog even snel een appeltje bij de camper weggegrist.

  Boven aangekomen hebben we alle ruimte. Vrijwel alle delta’s zijn namelijk vertrokken. We pakken snel uit en met een achterwaardse start (het upwindje was nl. erg mooi) zijn we snel achter elkaar ‘airborne’. Het is even wat peuteren maar uiteindelijk lukt het om een mooie bel te vinden en in etappes naar boven te schroeven richting wolkenbasis. Jeffrey vindt
  bij mij aansluiting en samen draaien we in de bel. Samen hebben we uitzicht op  Jan die enkele honderden meters lager zich  suf zit te schrapen om ook hoog te komen en dat lukt hem na enig geduld ook! Dirk en Olaf vliegen ondertussen ook boven de start. Ondertussen steek ik (samen met Marco en Job) richting de Wiesflecker en kom in een turbulente zone terecht.
  Na een bezoekje te hebben gebracht bij de Rottenstein ruïne, vond ik het voldoende voor de dag en ben ik richting de landing gevlogen.
  Ondertussen werd het steeds donkerder boven de Weissensee en net nadat Olaf was geland begon het zeer hard te waaien en kwam er een donkere wolk boven de camping te hangen. Dirk, Jan en Jeffrey zaten samen met nog een tiental penters in de lucht en hadden alle snelheid nodig om niet weggezet te worden naar de bergen. Dirk is uiteindelijk in de buurt van G’brug geland, Jeffrey haalde de landing net met het speedsysteem vol uitgetrapt en kon de landing netaan halen. Jan is geland voor de hoogspanningsleiding want het was geen weer voor onnodige risico’s. Nadat alles is ingepakt hebben we het
  gelande biertje zeker verdient!

  ‘s Avonds wederom heerlijk gegeten (de maaltijd salade was een welkome afwissing na alle “vlees-patat-combinaties” van de afgelopen dagen. Nadat we met z’n allen nog even de ervaringen van de weersituatie aan het eind van de dag hebben uitgewisseld, stappen we rond half twaalf het mandje in. Morgen is het immers weer (te) vroeg dag!!

  HIER een filmpje van Tjitske; HIER een filmpje van de lastige landing van Jeffrey; en HIER een filmpje van de feesttent…

  En HIER zijn de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 15:03

One Response to “Mooie dag; spannend eind!”

 1. Rene Says:

  Wow wind zat daar,hier ook geen best weer.
  @jeffrey Was oren trekken een optie geweest bij je landing???
  En Lieneke ook al gevlogen.
  Houd jullie in de gaten.
  Fly safe.

Leave a Reply