mei 2009
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07mei

  Donderdag 7 Mei.

  Annie Schilder heeft inspiratie:

  We stonden op met strak blauwe lucht!! Het beloofde een schitterende dag te worden. Natuurlijk waren Tjitske en ik weer als eerste op, en natuurlijk Olaf. Wij zorgen voor brood en dat de ontbijttafel klaar staat, omdat wij om 9 uur weer paraat moeten staan.

  Voor mij was dit een heel bijzondere dag: ik mocht voor het eerst naar de 1100 meter startplek! Samen met Tjitske (zij mocht gister ook al) in het busje naar boven. Gelukkig ging de start goed, en het was een hele mooie vlucht. Totaal duurde hij ongeveer 20 minuten. Hierna werd het te thermisch, dus mochten we niet voor een tweede keer. We zijn toen weer naar de 500 meter startplek gegaan. Hier moesten we ook toch weer een tijd wachten, omdat de thermische omstandigheden hier af en toe ook
  heftig waren. Toch konden wij op een gegeven moment starten, heel gaaf, want Tjitske mocht proberen om wat thermiek op te zoeken en ik ook, mbv. een instucteur.  Het lukte Tjitske aardig om een tijdje boven te blijven, bij mij in het begin ook, maar op een gegeven moment verloor ik teveel hoogte dat ik snel terug moest, want anders kon ik de landingsplek niet meer halen. Ik had toch heel veel sink en zag het gebouw van de camping vrij snel op mij afkomen, Ayke riep al door de porto dat ik eventueel maar een uitwijkveldje moest zoeken, gelukkig lukte het nog net om op de landingsplek te bereiken.

  De rest van de teckels hadden ook een heftige dag, met heel veel thermiek en turbulente omstandigheden. Op een gegeven moment ging het zo gek dat zelfs Jeffrey het niet meer fijn vond……en dat zegt wat. Toch hebben ze 2-3 vluchten gemaakt, met vliegtijden variërend van ongeveer een uur tot zo’n 4 uur.

  Het was een geweldige dag! Heerlijk weer en iedereen tevreden over het vliegen. De familie Heida vermaken zich ook prima, na de heftige wandeldag van gister hebben ze vandaag rustig aan gedaan. Pa Heida is nog naar boven geweest om te kijken op de 1100 meter startplek. Daar heeft hij Lieneke gezelschap gehouden, die was aan het wachten dat het voor haar een beetje
  vliegbaar werd. De hele middag heeft hij daar gekeken en gekletst met “jan en alleman”, en heeft ook nog een auto van iemand naar beneden gereden.

  Het is nu bijna 22:00 uur, en ik denk dat we dit keer op tijd naar ons mandje gaan… Na deze heftige dag zijn we een beetje moe… En morgen beloofd het wederom weer een mooie dag te worden!!

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:50

2 Responses to “Weer een topdag!!!”

 1. Gerard Says:

  Erg mooi, ik ben benieuwd naar de prestaties. Dus bijv. wie heeft 4 uur gevlogen en waar heen (gps track?). Groetjes Gerard

 2. Rene Says:

  Denk dat dat er maar een iemand kan zijn,diezelfde die ook hier al zo associaal lang boven bleef.Maar voor de rest mooie foto`s en geweldig weer volgens mij.
  Annie petje af voor je netjes hoor,Lieneke naturlijk ook.(Ohw ja niet te close worden met de teckels he.)
  Groetjes en veel plezier hebben wij hier ook he Gerard. Hahahaha.

  See ya next pictures.

Leave a Reply