mei 2009
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08mei

  Vrijdag 8 Mei.

  Stefke probeert zich achteraf te herinneren wat we beleefd hebben:

  Het is weer super mooi weer vandaag, en omdat we morgen weer naar huis gaan hebben we de Kennel ‘s morgens al afgebroken zodat we dat niet zaterdagmorgen hoeven te doen.

  Tjitske en Anita zijn weer 2 keer van de 1100 geweest en Anita daarna nog een keer van de 500. Tjitske is zelfs aan het thermieken geslagen, en heeft haar vlucht behoorlijk weten te rekken. De overige Teckels hebben vandaag weer super gevlogen want het was weer rete-thermisch. Dat bracht uiteraard weer de nodige turbulentie met zich mee en dus was het weer hard werken om het scherm een beetje “christelijk” boven je te houden.

  We hebben ook nog even een PR-stuntje uitgehaald die we al heel lang van plan waren om te doen. Het leek me leuk om eens met een Laffe Teckel vlag naar beneden te komen… Dus had ik ‘s morgens al een touw aan een flesje water vastgemaakt en dat aan de vlag gebonden. Vervolgens de vlag met een touwtje weer aan m’n harnas, en het geheel keurig opgevouwen als een reservescherm en in m’n harnas gedaan. Na anderhalf uur vliegen heb ik de vlag voor de 500 m. plek uit m’n harnas gehaald en ben zo met vlag en al naar de landig gegaan. Daar sloeg de paniek toe omdat iemand dacht dat m’n reserve scherm er achteraan bungelde, maar al gauw zag het “publiek” dat het een vlag was. Dat was erg lachen en ik geloof dat de stunt geslaag te noemen is.

  Iedereen was redelijk op tijd geland omdat overontwikkeling dreigde en iedereen toch wel moe was van het harde werken in de lucht. Het was nog lang gezellig op de landing, zeker toen de gelände biertjes tevoorschijn kwamen.

  De Dames moesten nog naar hun persoonlijke eindgesprekken en daar kreeg Tjiske te horen dat ze haar luchtwaardigheids bewijs in ontvangst kon nemen.. Super dus!

  Daarna lekker afdouchen en eten in het restaurant.

  ‘S avonds hebben we onder de feestverlichting nog even de drank opgemaakt en zijn we rond twaalven de tent in gekropen.

  HIER zijn de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:49

Leave a Reply