juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11jun

  Panorama Diedamskopf

  Panorama Diedamskopf

  Donderdag 11 Juni (Stefke = tiepmiep)

  Na de bonte avond van gisteren was de nachtrust intens, maar kort… Want vanaf een uurtje of 7 werden we getracteerd op een serenade van dichtslaande autoportieren, schreeuwende mensenmassa, omroepinstallatie’s die getest werden, en vervolgens
  startschoten en luidruchtige aanmoedigingen van diezelfde mensenmassa… Wat is het geval: achter de camping zit een zwembad, en daar werden kennelijk één of andere kampioenschappen gehouden…. Raar om dat op een Donderdag te doen dachten wij nog… De verklaring hiervoor volgt spoedig.

  Jan en ik waren hierdoor al vlot buiten de tent, en na een bezoek aan het sanitair en een lekker senseoo’tje jazeker: Jan heeft de senseo meegenomen), zijn we met de auto naar de supermarkt gegaan om de broodnodige boodschappen te doen. En daar aangekomen stonden de openingstijden op de deur: Ma-Do 07:00-19:00; vr 07:00-19:00 (?), za 07:00-18:00… Maar toch was het opvallend donker in de supermarkt. Hij was dicht…. Nou dan maar naar Andelsbuch getogen. Daar aangekomen bij de Spar bleek ie ook
  gesloten… En overal mensen bij de kerk en in nette- en brandweerpakken… Het zag er naar uit dat er één of andere feestdag gehouden werd. En navraag bij de camping leerde ons dat dat inderdaad het geval was. De campingdame moest even nadenken over wat voor feestdag het ook al weer was, maar het bleek een soort “Christi’s himmelvaart” (of zo iets) te wezen, en alles is dicht.

  Nou… dan moeten we maar een gasthof op gaan zoeken om een ontbijtje te scoren. We zijn naar het pension van Jorden en Harry getogen en we hebben daar een prima ontbijtje kunnen genieten.

  Na wat omlummelen zijn we vervolgens naar Diedamskopf gereden om die eens goed te bekijken. Vliegen wordt het niet vandaag, want zoals voorspeld heeft het vannacht veel geregend en ook overdag werden we regelmatig getracteerd op een bak water. Als je minimaal 3 nachten boekt in een pension of kempiff, krijg je er gratis de Bregenzer card bij, en daarmee mag je gratis 1 x per dag in een lift hier in de buurt. Alex had echter maar 2 nachtjes geboekt, dus die had geen kaart en wou een kaartje kopen bij de lift, maar die bleek 15 eurie te moeten kosten! Belacheljk! Dat vond ie wel wat te veel, dus is hij het dorp in gegaan,
  en zijn wij naar boven gegaan met de cabinelift. Het waaide hard boven en de top zat in net in een regenwolk, dus zijn we eerst maar even een bakkie wezen doen in jet skihut naast de lift. Toen het wat opklaarde zijn we naar boven gelopen en hebben de startplek en het uitzicht even bewonderd. Daarna zijn we terug gelopen naar het “mittelstation” en daar weer met de lift naar beneden gegaan. Alex was inmiddels al te voet een stuk richting Bezau gaan lopen en die hebben we na 10 km. (!) op kunnen
  pikken.

  Vervolgens hebben sommigen van ons zich kunnen vermaken met het bijwerken van de weblog, en anderen hebben zich “vermaakt” met verveeld rond hangen in de gezamelijke ruimte op de kempiff, en de regen wegkijken…

  Om een uur of 7 ‘s avonds zijn we maar weer wezen uit eten, want zoals bekend hebben we nog steeds geen boodschappen kunnen halen om een lekker 4 gangen dineetje op tafel te kunnen zetten. Na het eten even een avondwandelingetje richting landeplatz in Bezau en via een pitstop bij een gezellige stube weer terug naar de kempiff en pension. Marc is vandaag trouwens om 14:15 vertrokken vanuit Nederland om ons op te komen zoeken hier, en sms’te tussendoor steeds waar ie zat, en de verw8ting was dat ie tussen 11 en 12 uur vanavond zou moeten arriveren hier op de kempiff. Hij had goed de sokken er in gehouden en om 23:25 reed z’n “Dodge Ramvan” hier de kempiff op. Dat was een leuk weerzien, en Marc was verheugd dat ie eindelijk eens met “de drie J’s” (zoals hij zelf zei) op
  parapentsafari mocht…

  Even de tent op zetten en bijkletsen met een rood wijntje, en toen vielen bij ons bijna de luiken dicht en zijn we de tent in gekropen.

  HIER de foto’s vanvandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:21

One Response to “Cloudbase op Diedamskopf”

 1. grasland Says:

  Always take the weather with you…. is gelukt. Het is hier nu droog en zonnig. 🙂

  Maarreh, je hebt voor honderden euro’s materiaal bij je, rijdt tanks leeg om ergens te komen en dan is 15 euro belachelijk veel…? Die crisis hakt er toch in zeg!

Leave a Reply