juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14jun

  Zondag 14 Juni. De jarige jop doet het woord.

  Jazeker… Ik ben jarig vandaag… En dit is de eerste keer dat ik het vier in de lucht samen met m’n vriendjes! Erg leuk.

  Het is prima weer, en we zijn na het ontbijt naar Andelsbuch gegaan, en daar bleek dat ze aan het soaren waren aan de Bezau-kant. Dat leek ons ook wel wat dus zijn we na de 2e lift omhoog geklommen naar de Bezau startplek boven op de ridge. Dat is een pittig wandelingetje, zeker met 20-25 kg. op je rug. Boven aangekomen hebben we eerst even uitgerust en het zweet laten opdrogen in het zonnetje.

  Voor het soaren waren we wel aan de late kant, want elk moment kon de meteowind en thermiek het gaan winnen van de bezau-kant, dus we moesten niet te lang wachten. Ik ben als eerste gestart en kon het wel wat rekken, maar het lukte me niet om boven te blijven. De up-wind was te cross en te zwak. Jan, Jorden, Harry en Marc zijn na een verlengde vlucht ook uitgezakt. Jasper stond nog boven en melde ons even later dat de wind gedraait was en dat hij niet meer richting Bezau ging starten, maar richting Andelsbuch. Na het afwachten van wat winddummies is hij weggestart, maar had alleen maar sink, en moest hem voor de startplek van Andelsbuch neerzetten.

  Wij hebben in de moordende hitte onze schermen weer ingepakt en zijn met het liftje weer omhoog gegaan. Vervolgens zijn we naar de de startplek van Andelsbuch gelopen en hebben daar een lekkere goulashsuppe genoten.

  Een maal uitgegeten en uitgerust zijn we weer gestart en hebben weer heerlijk kunnen vliegen. Ik ben na een uurtje vliegen weer geland op de top en Jan leek dat ook wel wat, dus hij heeft zijn scherm – volgens het boekje – ook neergezet op de top. Zijn eerste toplanding was een feit! Super. Samen hebben we wat gedronken en zijn weer weggestart.

  Er was vandaag kans op onweer voorspeld, en de wind op de start nam ook toe. Bovendien kwam er bewolking opzetten en ging het overal omhoog, zelfs ver in het dal. Daarom ben ik rechtstreeks naar de landing gegaan en ook Jan volgde kort daarna. Jasper en Harry melde op de porto dat ze het ook niet vertrouwde en zijn ook naar de landing gegaan. Jorden was al geland en Marc was ook al aan het afbouwen.

  Het was nog steeds erg warm en het zweet gutste van ons voorhoofd bij het inpakken van het scherm… Des te lekkerder was de koele Franciskaner die we daarna genomen hebben op het terras!

  Nadat we out-ge-chilled waren zijn we weer naar de kempiff getogen. Daar effe lekker douchen en relaxen, en daarna zijn we met z’n allen naar de Pizzeria gegaan. Het was nog steeds lekker warm, dus hebben we heerlijk gegeten op het terras. Het begon later wel wat te spetteren maar een grote parasol bood uitkomst.

  Na het eten zijn we terug gelopen naar de kempiff en hebben we in de kantine even een portje gedronken, en met de laptops wat video en foto’s bekeken en uitgewisseld. We hebben ook even het weer bekeken en dat zag er niet zo goed uit. Jasper dacht dat het allemaal wel wat mee zou vallen dus kijken we morgen ochtend weer even wat het wordt. Als het niet vliegbaar is morgen gaan we misschien al naar huis, want Dinsdag zou het ook al minder worden. Kennelijk komt het frontje eerder dan verw8. Marc heeft zowiezo besloten om morgen naar huis te gaan want hij moet een dag later weer aan het werk.

  HIER zijn de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 14:22

One Response to “Stefke jarig!”

 1. grasland Says:

  Veulstelaat natuurlijk: maar alsnog van harte kerel!

Leave a Reply