juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20jun

  Zaterdag 20 Juni 2009.

  We hebben vannacht bovenverw8ing goed geslapen in de kempert! Echt heerlijk. Het was vanochtend redelijk goed weer met tussen de wolken een fel zonnetje en een stevige wind. We hebben lekker buiten ontbeten en zijn om 11 uur op ons elf-en-dertigste vertrokken richting Noorwegen.

  Toen we de grens met Noorwegen gepasseerd waren zijn we meteen van de snelweg afgegaan en binnendoor richting Halden gereden. Daar hebben we even gepint en boodschapjes gedaan en zijn weer verder getrokken richting het Noorden. In de campingids stond een leuke camping op onze route, en daar hebben we de tomtom op ingesteld. De route binnendoor was erg mooi. We zijn dus rond een uur of 5 ‘s middags aangekomen op de “Olberg camping” nabij Bastad. Een een heerlijk rustige camping in een schitterend landschap. (zie www.olberg.no)

  We hebben de Kempert even geinstalleerd en ik (Stefke) ben toen aan het kokkerellen geslagen. Vanavond hebben we vlinderdas-pasta op het menu staan met verse prei, paprika, ui, knoflook en smack, en weer vla toe. vanaf dat we aankwamen hebben we heerlijk in de zon gezeten, maar er kwam wel een hééle mooie bui aanzetten (zie foto’s). Achteraf viel die reuze mee en scheen daarna het zonnetje weer.

  Nu zitten we gezellig in de kempert met koffie en thee, en zo dadelijk gaan we nog even wandelen in het eeuwig durend avondlicht. Morgen gaan we richting Lillehammer waar we begin van de middag hopen aan te komen bij de familie Kirkhus.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:53

6 Responses to “2e etappe”

 1. patricia Says:

  Nou, jullie logeerkamer, met echte heerlijke bedden, staat klaar, op loopafstand naar warme douche en wc! jullie kunnen muntjes kopen die ook geldig zijn voor de wasmachine. Morgen is hier een barbeque met kampvuur gepland en is het de bedoeling zo lang mogelijk wakker te blijven. Tussendoor een wandeling door ‘ons’ bos op zoek naar elanden. Er zijn ook wolven en beren in dit gebied gesignaleerd, die komen vanuit Zweden om al die irritante loslopende makke schapen op te eten. Zou ik ook doen, gratis macsheep. Tot morgen, gaan we shetlandburgers eten met elandenmouse toe. En we hebben hier ook wijn.

 2. Jasper Says:

  Nou ziet er allemaal goed uit, indrukwekkende rolwolk ook op de foto’s top.
  Maar me persoonlijk wel een beetje zorgen om Mevr. Griffioen-Heida.
  Ik vind Anita namelijk wel een erg smal bekkie hebben op foto 4096. (http://www.jgriffioen.nl/files/noorwegen-2009/20-6/slides/DSC_4096.html)

  Krijg je wel goed te eten van Jeffrey? Of eet je het bordje niet leeg (of te wel:is het werkelijk niet te eten deze keer?)

 3. Anneke Bouma Says:

  Lekker hoor! Ziet er mooi uit. Gaan jullie ook weer foto’s maken van die leuke “Hans-en-Grietje” huizen? Zoals de vorige keer, of die keer daarvoor, of die keer daarvoor (sorry, tel kwijt….). Dus als je er eentje ziet: fotograferen, al was het alleen maar voor mij!!
  Have fun!!

 4. Stefke Says:

  Hahaha… Neee dat smalle bekkie komt omdat ik er in knijp natuurlijk… In werkelijkheid is het gewoon een dik hok!

  En Patries: klinkt helemaal goed! Je kan hier vanaf de kempiff ook “Elk-safari” doen met een speciaal daarvoor ingericht busje. Ze garanderen dat je Elanden ziet. Ze hebben bijna 100% score wat dat betreft. Ik hoop dat die beren en wolven mij niet verwisselen met zo’n mak schaap en zin hebben in een McBlubbâh. We hebben enoem zin in morgen avond/nacht!

  En Anneke: Als je denkt dat wij- of jullie mooi wonen: we hebben hier toch paradijsjes gezien… Echt van die pipi langkous huisjes midden in het bos… Prachtig! En morgen naar het paradijs van mien zussien!

  Groetjes allemaal en tot morgen!.

 5. Anneke Bouma Says:

  Yes, yes, yes!! Ik wil hele mooie foto’s zien van Pipi Langkous huizen!!!

 6. Den Vlaom Says:

  Wow, mooie foto’s hoor !!

  Zo te zien vermaken jullie je best! Mooi om eerst op vakantie te zijn en via de webcam te zien dat het in Nederland nog licht is, terwijl je in Oostenrijk al lang in het donker zit. Vervolgens 1 week later naar het noorden af te reizen en dan 24 uur in het licht te zitten !! Beleef de natuur op zijn best en geniet er van !!!!

  Groeten Jan

Leave a Reply