juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 22jun

  Het was vandaag heerlijk relaxed. Mika en Kajsa zijn vanmorgen vroeg naar het paardenkamp gebracht. Helge moest vandaag weer werken en na het ontbijt en de koffie zijn Patricia, Anita en ik naar Lillehammer gegaan om een beetje de toerist uit te hangen en om wat boodschapjes te doen.

  Het is lekker weer, en we zijn niet de enige toerist hier in Lillehammer. De stad is vergeven van de fransen… Na wat winkeltjes kijken hebben we met Helge afgesproken op het terras in het stadspark. Even gezellig koffie en thee drinken en een broodje eten, en toen is Helge weer naar z’n werk gegaan, en wij richting supermarkt.

  Thuis heb ik even “hobby-bop” gespeeld, door met een ladder het dak van huize Kirkhus te bestijgen en 2 kapotte dakpannen naar beneden te halen. Het schijnt hier nogal een exotisch merk pannen te zijn, dus lastig te krijgen. Helge heeft na 10 bedrijven gebeld te hebben eindelijk een leverancier gevonden, en over 2 weken kan ie 25 pannen ophalen nabij de hytte. Ik heb de gaten voorlopig afgedekt met plastic en een poging gedaan om ze te lijmen. Dat leek aardig gelukt, dus tot dat de pannen binnen zijn kunnen deze weer op het dak.

  Daarna zijn we even naar “Manege-Anna” gegaan om Kajsa op te halen en Mika wat spulletjes te brengen. Deze week hebben de dames namlijk ponykamp. Daarna zijn we naar een “andere Anna” gegaan (goede kennis van Patricia en Helge) om kennis te maken, koffie te drinken, en tips te ontvangen voor het vervolg van onze vakantie. Anna spreekt goed nederlands omdat ze een tijd in nederland gewoont heeft. Ze woon prachtig, en heeft op haar erf een liksteen opgehangen waar elke avond (!) een eland aan komt likken… Erg leuk!

  Vandaag zag ik overigens een paar keer een Fitis een bosbessenstruik in verdwijnen, zonder dat ie er weer uit kwam. Ik ben eens goed gaan kijken, en heel diep in de struik weggestopt vlak boven de grond ontdekte ik een nestje met piepkleine jongen. Erg leuk! Wel gevaarlijk, want het nestje zat in een struik vlakbij de achterdeur, en daar wordt regelmatig gevoet- en gevolleybalt, dus heb ik het struikje even afgezet met stokjes en touwtjes. Zo kan de hond er ook niet bij.

  Vanavond hebben we spaghetti gegeten en daarna zijn Patricia en Helge naar de ouderavond van Kajsa gegaan, en heeft Anita Kajsa in bad gedaan. Mika blijft deze week logeren op de manege bij ponykamp.

  Vanavond gaan Anita en ik weer de bossen in (dit keer mét GPS, want laatst waren we bijna verdwaald!)en gaan we proberen Elanden te spotten.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:37

3 Responses to “De toerist uitgehangen”

 1. Jasper Says:

  Nou, je brengt me op een idee.
  Vandaag even naar de winkel geweest en heb nu net de liksteen buiten op mijn balkon opgehangen. Nu in spanning afwachten of ik die eland ook kan spotten.

 2. Pieter O Says:

  Heb je zelf al geproefd, Jasper?

 3. Stefke Says:

  Is lekkâh hoâr… Schud je die niertjes weer een beetje wakkert…

Leave a Reply