juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23jun

  Vandaag zijn Patricia, Anita en ik na het ontbijt op de mountainbike gestapt en hebben we een prachtige fietstocht gemaakt. We hadden brood, koffie en koekjes mee, dus we hebben onderweg lekker kunnen picknicken. We zijn helemaal om het meer gefietst en hier en daar was het flink aanpoten de berg op. We kwamen langs de manege waar de meiden ponykamp hebben dus hebben we daar nog even gekeken. Al met al hebben we 35 km. gefietst, en heeft Patricia een beurs stuitje opgelopen door het harde zadel.

  Hoogteprofiel van de fietstocht

  Patricia had vanmiddag om 15:00 nog een borrel van het werk in Lillehammer, dus we moesten op tijd weer terug zijn. Daarna hebben Anita en ik lekker in het zonnetje gezeten op de veranda en even gedouched en een wasje gedaan. Ook hebben we alvast de veerboot besproken voor 2 juli, want het is hoogseizoen en het zou lullig zijn als we in zuid-noorwegen aankwamen en we kunnen niet de boot op… Moeten we alsnog helemaal omrijden om thuis te komen…

  Toen helge uit het werk kwam heeft hij Kajsa opgehaald, en daarna is hij begonnen met het prepareren van de zalmforel die we vanavond soldaat gaan maken! Héérlijk! Ook heeft hij een nieuwe bosmaaier gekocht dus die moeten we zo ook nog even “aantrappen”…

  Vanavond weer lekker fikkie stoken en een borrel drinken tot de kleine uurtjes, want het schijnt VANDAAG hier pas de langste dag/kortste nacht te zijn… Morgen gaan we Villa Kirkhus weer verlaten en reizen we verder naar het westen. Toch wel jammer want het is erg gezellig en relaxed hier.

  HIER zijn de foto’s van vandaag.

  Ow ja, ik heb de wandeling ook in goeggel-urth formaat… Rechtsklik HIER voor de KML file en kies voor “Opslaan” of “Save target as…”. verander de .XML in de filenaam in .KML (bug van dit programma) en sla hem dan op op jouw eigen PC en dubbelklikken met die hap… (Moej wel Google Earth geïnstalleerd hebben natuurlijk) 😉

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 18:49

4 Responses to “Fietstocht + Zalmforel”

 1. Jasper Says:

  Nou de hele avond en begin van de nacht heb ik op de loer gelegen in de buurt van de liksteen. En wat denk je?? Geen eland gezien of gehoord. Helemaal niets!
  Ik heb hem vandaag dan ook met een grote terleurstelling ingeleverd wegens een mankement. De verkoopster deed wat moeilijk maar mij is belooft dat er een eland bij hoort. Nu zit is nog nabalend op mijn balkonnetje te kijken over het water. Het mooie weer (ook hier) verzacht slechts iets…

  @ Pieter: Mja heb ik gedaan, ik denk: wellicht haalt dat de elanden over maar nee.. Het is een aparte smaaksensatie zo’n steen!!

  @ Jeffrey: Ja en niet alleen de nieren gingen er van klapperen!!
  Ik heb ook nog even de tracklog bekeken. Lijkt me een mooie tocht!!

 2. Stefke Says:

  Hahahaha… We zitten hier rond het kampvuur en liggen in een deuk! Het is bijna half één ‘s nachts en nog steeds licht. Gedronken wordt: Wijn, Jägermeister, Amarreto en nog wat bocht, dus het is prima uit te houden. Morgen rijden we richting west tussen Geilo en Eidsfjord. Daar moet volgens ingewijden een hele leuke- en mooie kempiff wezen, dus sa dwande (Zo doende int fries). Morgen supermooi weer en 25 graden… Jammer dat we een airco moeten ontberen in de kempert… Maar mij hoor je niet (lees: nauwlijks) klagen!
  Oant Moarn!

 3. Aart oftewel Pappa Says:

  Met plezier jullie verhalen gelezen en foto’s bekeken. Het is inderdaad een schitterend land en Patries en Helge wonen daar inderdaad prachtig. En . . . nog elanden gezien ? Het is nu 2.18 uur dus ik moest maar eens gaan slapen ! A.s. vrijdag gaan An en ik ook met een “kempert” op pad. Voor mij voor ‘t eerst van mijn leven. Naar Duitsland (Moezeldal) en Belgie (Ardennen). Ben erg benieuwd. Veel plezier nog samen, daar in Noorwegen !!!
  Mazzel, Paps

 4. Stefke Says:

  Ha die pa, ik denk dat je verkocht ben na zo’n kempert-vakantie! Écht super leuk en gezellig. Als ik je niet meer spreek heul veul plezier en de groetjes aan An. Jeffrey & Anita.

Leave a Reply