juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 24jun

  Woensdag 24 juni 2009.

  Vandaag hebben we huize Kirkhus verlaten en zijn we naar het westen vertrokken. het is vandaag wederom fantastisch weer en we hebben na het ontbijt en wat omlummelen rond huis alle rotzooi van ons bij elkaar gezocht en afscheid genomen van Patricia en Anne (die was op koffiebezoek), en zijn om een uur of 11:15 vertrokken. Om 11:30 waren we weer terug, want Patricia belde dat er nog een jas aan de kapstok hing die ze niet kende… Ik had dus m’n jas laten hangen met m’n domme kop. Om 11:30 zijn we dus écht vertrokken. Het plan is om richting Hardangervidda te gaan en op een camping neer te strijken bij Garen. Deze camping is ons aangeraden door Patricia, die de eigenaresse heeft ontmoet tijdens een schoolreisje naar Polen.

  Zoals gezegd is het heerlijk weer en de reis verliep prima. Na wat tussenstops op de meest schitterende plekken kwamen we ongeveer 17:00 uur aan. het is een prachtige rustige camping aan een rivier, in een schitterend gebied dat bekend staat om z’n watervallen en ongerepte natuur.

  We hebben de kempert geinstalleerd en hebben even kennis gemaakt met de eigenaresse en haar verteld dat ik de broer ben van “Patricia uit Lillehammer van dat schoolreisje naar Polen” en dat was leuk, want ze kende patricia nog wel. Daarna even een lekker koud biertje een een cup-a-soepie. en heerlijk relaxen in het zonnetje. Het is ongelovelijk maar ondanks dat we in Noorwegen zitten op 740 meter boven NAP tussen de hellingen met beste pakken sneeuw, dat we om half negen ‘s avonds nog in onze blote bast in de zon kunnen zitten. Top!

  Na het 3-sterren-kempiff-diner van chefkok Stefke (piepers, doperwten en lupack beefburgers met gebakken ui en vanille-vla toe)zijn we even een avondwandeling gaan maken. Daarna hebben we bij de kempert een bakkie thee en koffie gemaakt en is Annie weer in haar boek gedoken, en zit ik de weblog bij te werken.

  We hebben heel wat foto’s gemaakt, en HIER kun je ze vinden. 

  Hier ook nog  3 panorama foto’s:

  Dit was onderweg (klik voor vergroting):

  Panorama onderweg

  Panorama onderweg

  Dit is het uitzicht van ons op de kempiff:

  Uitzicht vanaf ons plekkie

  Uitzicht vanaf ons plekkie

  En dit is de soar-berg achter de kempiff:

  De "soar-berg" achter de kempiff

  De "soar-berg" achter de kempiff

  Toetel!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:16

2 Responses to “Naar het Westen”

 1. Jasper Says:

  Die soarberg is prachtig, werkelijk waardeloos weer hebben jullie!
  Die forel ziet er geweldig uit! Ik hoop voor Jeffrey dat de smaak niet te veel werd vergalt door een flashback van Sappeney.

  Wat mij totaal niet verbaasd is dan dat O’pade op deze camping is gaan staan.
  Want laat me raden. Jullie blijven er zeker een halve week. Dat zou namelijk erg goed passen.
  Crypisch??? Geeft niets mijn vrienden. Bij de weblog van 25 juni wordt t medogenloos getoetst!

 2. Jeffrey Says:

  Je ben VEUL te cryptisch, maar inderdaad: het is hier erg goed toeven. Die soarberg zou ik zo willen exploiteren: 4×4 busje omhoog regelen en de kempiff “Garen” omdopen tot Paragliding mekka Garen… Moet hier fantastisch vliegen zijn (tenminste: als je dit weer hebt) Latex!

Leave a Reply