juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 25jun

  Donderdag 25 juni 2009. Annie gaat de tiepmiep uithangen:

  Gisteravond was het pas 1 uur dat we naar ons mandje gingen, het blijft maar licht dus heb je steeds het idee dat het nog niet zo laat is. Het was vanmorgen pas na 9 uur dat we wakker werden. Het was weer prachtig weer, eerst strakblauwe lucht, later wat thermiekwolkjes.

  Het plan was om vandaag maar eens te gaan lopen, naar de waterval “Voringsfossen”.Na het lekkere ontbijt vertrokken we om kwart over 11, gewapend met GPS en kaart. Na 3 kwartier waren we er al, toch wel weer een toeristische atractie, want je kon er ook met de auto komen. Het was wel een prachtige waterval en je keek heel mooi uit op het Mabodal.

  Panoramafoto waterval

  Panoramafoto waterval

  Vandaar uit zijn we verder gaan lopen de berg op het achterland in. Het was prachtig, vele vergezichten, riviertjes en op een gegeven moment liepen we op een plateau met een prachtig uitzicht op de Hardangerjokulen, dit is een ijsplateau of gletscher. Al met al was het een prachtige tocht, we moesten nog een stuk door de bush-bush en moeras lopen want het pad liep dood, (klopte precies volgens de GPS) en kwamen we uit bij een prachtig mooi meer. Daar hebben we nog even met de voetjes in gestaan, en een broodje gegeten. Heerlijk.

  Panoramafoto halverwege de wandeling

  Panoramafoto halverwege de wandeling

  We kwamen rond half 5 weer terug op de camping. Gelijk wat boodschappen gedaan, ja.. de winkel staat op de camping, heel makkelijk. Jef is nu aan het douchen, en zal straks aan het koken gaan (ideaal zeg zo’n man). We eten babi-pangang met rijst (de babi pangang van de keurslager uit blik) en nog een pot zoet-zure groente erbij.

  Het is nu nog heerlijk warm, het leek er even op dat het ging regenen, maar nu trekt het weer helemaal open.
  Tot morgen! Doei!

  Dit is de wandeling:

  Track van onze wandeling

  Track van onze wandeling

  Het hoogteprofiel van de wandeling:

  Hoogteprofiel van onze wandeling

  Hoogteprofiel van onze wandeling

  Ow ja, de enorme lading foto’s van gisteren staan er nu ook op… Zie 24 juni.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:21

Leave a Reply