juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 26jun

  Vrijdag 26 juni 2009.

  Vandaag weer prachtig weer, alleen wat meer wind. En dat was vandaag bij het wandelen erg prettig.

  We hebben vandaag weer een hele mooie tocht gemaakt van bijna 6 uur (bruto). We zijn vanaf de kempiff gaan lopen, maar moesten eerst het begin van het pad vinden die in m’n GPS stond. Ik heb de “topo-kaart” van Noorwegen erin zitten en zelfs de kleinste geitepaadjes staan er in (die je zelfs niet op de kaart ziet!). Met behulp van de GPS hadden we die zó gevonden en hebben vervolgens alles op de GPS gelopen. Erg leuk en heel mooi. We zijn naar 1100 meter geweest en je komt daar geen hond tegen. Top!

  Daarna weer terug langs een mooie waterval en stroomversnelling en via de supermarkt weer terug op de kempiff.

  Chefkok Stefke heeft zijn culinaire brein weer even geprikkeld en een uitstekend kempiff-diner in mekaar geflanst: Gekookte Piepers, Rode kool uit pot, ingeblikte runder-braadlappen met jus (weer die van de keurslagert!), en vanille yoghurt toe.. Dit alles werdt uiteraard geflankeerd door een lekker rood wijntje… Ik zeg “BUUUURP”! (oftewel: erg lekkert!)

  Morgen gaan we de boel inpakken, en rijden naar een plek waarvandaan je in anderhalf uur naar een schitterende waterval kunt lopen. Dat doen we even en dan zetten wij de reis voort naar een kempif een uurtje verderop (in Lofthus: waar Peter en gea ook gestaan hebben).

  HIER de foto’s van vandaag (maar wel vergeten de volgorde aan te passen dus het begin = het einde;-) )

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:42

3 Responses to “6 uur zuidelijk sjokken”

 1. Tjitske Says:

  Wat ziet het er allemaal prachtig uit. Hoe zit dat? a) jullie hebben fantastisch voorbereid; b) jullie hebben gewoon mazzel en rijden op goed geluk; of c) het land is zo prachtig, dit kan gewoon niet fout gaan.
  Wat wel op valt Jeffrey, er komen steeds langere krullen onder de pet vandaan. Wellicht is een staartje een oplossing?

  Geniet ze verder,
  Tjitske

 2. Jasper Says:

  Tjitske: Je hebt helemaal gelijk. We wilden in A’buch al een staart aan laten leggen voor de foto, maar daar kwam t niet van. Nou, voor Annie dan maar een vette pony??

  Veel plezier verder daar!

 3. Jeffrey Says:

  Nee, ik doe pas een staart als ik bovenop écht helamaal kaal ben… En dan m’n Aussie aan en een dikke gouden schakelketting om… Lijkt me helemaal het einde.
  En Annie heeft al een vette pony: Stefke. 😉

Leave a Reply