juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 27jun

  Zaterdag 27 Juni 2009.

  Vanmorgen brandde we om 9:30 de kempert ûût, want het is al weer schitterond weer… Ik zeg: goed weer in Noorwegen is een kwestie van geluk, en geluk dwing je af! en hebben we op ons gemakkie ontbeten en de boel opgebroken en betaald, en zijn vertrokken richting de Valurfossen waterval. Dat is ongeveer een half uurtje om bij het dorpje Ovre te komen en vervolgens nog een half uur om langs een steile bergweggetje omhoog te rijden naar de “hoogste parkeerplek”: het startpunt van de wandeling naar de waterval.

  Panorama 1 (klik voor vergroting)

  Panorama 1 (klik voor vergroting)

  Dat laatst was best spannend, want 2 auto’s konden er niet tegelijkertijd rijden dus moest de één of de ander naar achter om een uitwijkplek te zoeken. Gelukkig kwamen we niemand tegen op de weg naar boven. De wandeling was schitterend en de waterval erg indrukwekkend. Wat een geweld. Het bleek overigens dat we niet de hoogste parkeerplek hadden maar de één na hoogste bleek later, en dat was een geluk bij een ongeluk, want de wandeling was mooier dan vanaf de hoogste parkeerplaats.

  Panorama 2 (klik voor vergroting)

  Panorama 2 (klik voor vergroting)

  Na ongeveer 3 uur lopen waren we weer terug bij de kempert en hebben we de stoeltjes er even uit gehaald en genoten van een heerlijke koude cola, en hebben we even met de blote benen in de (ijskoude) rivier gestaan. Daar knapt een mens van op.

  We hebben de reis toen voortgezet naar Lofthus en hebben onderweg even een bank- en een supermarlt berooft en een enorm softijsje gekocht. Het is hier in het dal nóg veel warmer dan boven, dus zweten geblazen. Ongehoord voor Noorwegen.

  Kempiff Lofthus is een mooie kempiff ongeveer 70 meter boven zeespiegel en je staat onder de kersebomen. Het is voor Noorse begrippen best druk hier, maar dat zal aan het weer, het weekend en de vakantie liggen. We hebben wel een mooi plekkie kunnen scoren aan de rand van de kempiff met allen maar mensen achter ons en voor ons een prachtig uitzicht. Er was wel een probleempje met de electriciteit, want de dichtsbijzijnde stroompaal stond te ver weg voor ons. Een vriendelijke Duitser bood echter zijn hulp aan in de vorm van een verlengsnoer. Super! We moeten hem morgen echter wel inleveren want dan gaat ie weg, maar dan gaan we gewoon op zijn plekie staan. Voor de rest is de kempiif prima uitgerust en zijn de gasten erg rustig en hoor je weinig hier (op de Duitse variant van “baby from hell” Chucky achter ons na dan, want die bléérde behoorlijk toen we aankwamen… Maar nu is ie gelukkig stil.

  Panorama kempiff Lofthus (klik voor vergroting)

  Panorama kempiff Lofthus (klik voor vergroting)

  Chefkok Stefke heeft vandaag weer de rijst-met-Chicken-tonight van Uncle Bens met zoet-zure saus gemaakt, alleen ipv kip hebben we fijn gesneden knakworsten gebruikt… Ik zeg: Een nieuw gerecht is geboren: “Knakworst tonight” met zoet zure saus! Erg lekkert!

  HIER zijn de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:03

Leave a Reply