juni 2009
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 30jun

  Dinsdag 30 juni 2009

  Nee… Niemand heeft een “prei gestolen”, maar dat is Noors voor Preekstoel. Want daar zijn we heen gelopen vandaag. De preekstoel is een 604 meter hoge rotsformatie die loodrecht naar beneden loopt en van boven plat is. Het is een uitgesproken geschikte plek om te basejumpen en dat wordt ook heel vaak gedaan hier (zoek maar eens op in Youtube)

  Vandaag hebben we wat meer bewolking, maar het is lekker warm. We hebben het weerbericht even bekeken hier op de kempiff, maar de rest van de week wordt het weer héél zonnig en zéér warm… Zoals het hoort! 😉

  Na het ontnijt hebben de de boel ingepakt en hebben we afgerekend en zijn met de kempert naar de parkeerplek onder de de Preekstoel.
  En als je dacht dat je de enige bent die de preekstoel eens van dichtbij wil bekijken: “Think twice!”. Op de (betaalde) parkeerplek
  kunnen honderden auto’s en kemperts weggezet worden, en je loopt in colonne omhoog samen met Japanners, Fransozen, Duitsers, Yankees, Rusky’s en weet ik veel wat voor volk nog meer. En der zijn mensen die de pittige wandeling omhoog dapper beginnen op pumps
  of slippers, terwijl het toch 2 uur omhoog stiefelen is, en hier en daar best steil… (Nou ja… Voor ons dus een dik uur want wij zij getraind en hebben inmiddels enorme “tri-ton-benen” 😉 ) Je zag sommige van die “once-in-a-lifetime-hikers” al na 10 minuten met een bezweet rood hoofd uitgeteld op een kei zitten! Die halen het dus nooit!

  Eenmaal boven wordt je wel beloond voor de moeite, want het is een adembenemende rotspunt, en die zelfs bij ondergetekende (die toch wel gewend is om 2 tot 3 kilometer naar beneden te kijken- welliswaar hangend aan een parapent) kriebels in de buik veroorzaakt als je op het randje staat en loodrecht naar beneden kijkt! We hebben wat leuke foto’s gemaakt op of zelfs iets over het randje, en zijn toen weer naar beneden gehobbeld achter de kudde aan. Beneden aangekomen hebben we ons even wat opgefrist in de kempert en zijn toen vertrokken in noord-oostelijke richting. Annie heeft een kempiif op het oog die in de ANWB gids omschreven stond als zeer rustig en erg mooi (en gratis vissen en wildernistochten!), dus dat leek ons wel wat. En zodra je de weg 13 verlaat (de belangrijke weg langs het zuid-westen) zie je ook meteen geen kip meer op de weg en heb je al het natuurschoon onderweg voor jezelf!

  Om een uur of zes kwamen we aan hier op de kempiff “Sageneset Feriensenter” in “Tjorhom”, en hebben we de kempert neergezet een een koud biertje/rode wijn genomen (traditie). Er staan hier heel veel sta-caravans en hyttes, maar die zijn allemaal onbewoond op dit moment. We zijn bijna de enige hier, op 1 Duits kempert en een tent van Nederlanders na en dat is lekker rustig.

  Er zijn hier overal stroompjes, beekjes en meertjes, en je zag de forellen springen dus nadat ik weer een 3-sterren-kempiff-maaltijd
  had bereid (krijg al bijna kapsones) ben ik met mijn vlieg-hengel naar het water gegaan en heb mijn vlieg-vis-kunsten weer even opgehaald.. En met succes, want ik heb 2 prachtige kleine beekforellen kunnen verschalken met mijn drijvende nimf. Nadeel was dat er steeds een enorme zwerm van die kleine k*t-vliegjes om mijn hoofd zat die regelmatig in mijn oren en ogen kropen, en dat KRIEBELT ENORM! gelukkig zat ik van top tot teen in de Deet, maar het was toch écht niet te harden. En ondanks dat Annie met een mok koffie en koekjes kwam aanzetten (die schat!) hebben na wat foto’s en video toch besloten weer de kempert in te duiken.

  Het is nu 23:40, en Annie heeft net gedouched. “Heerlijk is dat hé: als je alles voor je zelf hebt” zei ze toen ze terug kwam, want inderdaad: we zijn écht maar met 3 kampeerders hier, dus lekker rustig. En Annie heeft de douches goed gekeurd, dus als ik klaar ben met webloggen en foto’s uploaden (gratis WIFI hier!) ga ik ook maar even badderen.

  Morgen gaan we rustig aan doen en waarschijnlijk eerst even wandelen en dan door naar het zuiden.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 11:04

4 Responses to ““Preikestolen””

 1. Anneke Bouma Says:

  Getsie, dat ze niet ff een klein, lullig hekkie om die preekstoel heen zetten. Krijg al kriebels in de buik als ik alleen al naar de foto’s kijk!!!
  Jullie treffen het wel lekker daar hoor. Geniet ervan!!

  Grotegroet,
  Annepan

 2. Jasper Says:

  Brrr, vooral die fot’s met het hoofd over de rand… Moet er niet aan denken. Ik had al hoogtevrees tijdens een wandeling in de Dolomieten, richting een startplek. En dat is nog niet eens te vergelijken met dit!

 3. Tjitske Says:

  Jullie zijn echt helemaal los van de wereld he?. Niet alleen het hoofd boven de diepte, maar ook nog alle besef van dagen kwijt.
  (Nog niet door? Je hebt op de verkeerde datum geblogd.)
  Maar al met al gaat het toch wel goed, denk ik.
  Jaloers!!
  Tjitske

 4. Stefke Says:

  Ach ja… Als je ná twaalf uur upload dan klopt de datum idd niet meer… Zal het effe aanpassen. En wat ze zeggen dat diepte “zuigt” dat is echt zo… Je wordt er naar toe getrokken. Maar ik zag ook moeders vrolijk hun zoontje van 11 fotograferen nadat ie op het randje was gaan zitten… Dat noem ik nou gestoord…
  Groet’n allemoale!

Leave a Reply