juli 2009
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01jul

  Woensdag 1 juli 2009

  Weer-update: Uiteraard is het weer prachtig weer, zonder maar één wolkje aan de lucht. (Wat had je dan ged8?!)

  We zijn vandaag verkast naar het zuidelijkste puntje van Noorwegen: “Lillehavn”. Weer was er geen lelijke plek te
  ontdekken onderweg… Het is overal even mooi.

  We zitten wel al 2 dagen zonder rode wijn, en dat is wel erg jammer, want niets is zo lekker als ‘s avonds voor de tent (of in de kempert als de muggen dat vereisen) gezellig een glaasje wijn te nemen. Maar in Noorwegen kun je in de supermarkt alleen bier krijgen; voor wijn moet je naar een wijn-winkel en die zijn spaarzaam. Alleen de grotere plaatsen hebben die, en we hebben al 4x voor niets de doorgaande weg verlaten om in een dorpie of stadje een slijterij te vinden. Vandaag is ons dat echter wel gelukt, dus we hebben weer 3 flesjes rode wijn. (In Nederland had je voor dat geld 10 flessen gehad, maar dit terzijde)

  pano-1-7-2009

  Het is een kempiff tussen de rotsen en uitmondend in zee. Je loopt dus zo het heuveltje over en je kijkt uit over het water. Erg leuk. het is zoals gezegd weer prachtig weer vandaag en erg warm. Hier staat echter een stevige bries, dus dat maakt het prima te harden. We hebben de directe ongeving even verkend, en daarna hebben we gegeten en hebben we de wandelschoenen weer aangetrokken. We zijn gaan wandelen naar de allereerste- en meest zuidelijke vuurtoren van Noorwegen. Een kleine 10 km. heen en terug. De vuurtoren is voor het eerst in gebruik genomen in 1655, en in 1915 vervangen door een gietijzeren variant.

  De zon stond al wat lager, en dat gaf prachtige plaatjes. Dientengevolge heb ik dus wel wat veel foto´s genomen…

  We hadden gehoopt dat hier niet van die kleine ettervliegjes zouden zitten, maar helaas: ze zitten er wel… Welliswaar niet zo veel, maar wel genoeg om niet de hele avond buiten te kunnen zitten… Bummer!

  Morgen moeten we om 16:30 met de boot mee vanuit Kristiansand, dus gaan we hier om een uur of 1 ‘s middags weg. ‘S morgens hebben we niet echt plannen maar waarschijnlijk ga ik nog wat vissen hier.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:59

Leave a Reply