juli 2009
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02jul

  Donderdag 2 juli 2009

  Annie en Stefke op het strand in Denemarken

  Annie en Stefke op het strand in Denemarken

  We brandden vanmorgen om 9 uur de kempert al weer uit. Het is weer heerlijk weer, en we zijn maar achter de kempert in de schaduw gaan ontbijten, want in de zon was het al weer veel te warm.

  We hebben lekker rustig aan gedaan en een beetje omgelummeld, en om 13:15 vertrokken we richting Kristiansand. Onderweg lazen we pas dat je minimaal een uur van te voren moet inchecken als je geboekt hebt. gelukkig hadden we tijd zat en arriveerden we om 14:45 bij de terminal in Kristiansand. Je krijgt bij de incheckpoortjes een rij toegewezen op de terminal en dan is het wachten geblazen. En dan is het super makkelijk dat je een kempert bij je hebt, want we hebben gezellig gelunched in de kempert. Om half vier kwam de boot er aan en een uur of 4 reden we de boot op.

  De boot is heel luxe en je hebt verschillende restaurants, een casino, tax-free shop, een zaal met vliegtuigstoelen, en diverse andere salon’s en zithoekjes. Je kan ook buiten zitten op het zonnedek achter, of op de zijkanten van het schip. Na 3,15 uur varen arriveerden we in Hirtshals, Denemarken.

  Annie had al een kempiff uitgezocht aan zee, dus daar zijn we heen gegaan. Het is een hele mooie en rustige kempif met een wat rare naam:”Klitgaard”. Het ligt 300 meter van zee en je kan der zo naar toe lopen via de duinen. En die duinen zijn hier schitterend! Heel hoog en steil, en zeer geschikt om op te soaren. De bovenkant is nl. vlak en met gras begroeid, dus je kan gewoon boven opzetten en zo naar het randje lopen, en floep: daar ga je..

  Ik zeg: Miesschien een leuk idee om ee weekje te gaan soaren met de laffe teckels als de wind west-noordwest is??!!

  Nadat we de kempert geinstalleerd hadden op ee mooi pekkie, heben we uiteraard eerst de gebruikelijke “ländebier” genuttigd om te vieren dat we weer goed zijn aangekomen. Daarna hebben we hamburgers speciaal gemaakt en hebben genoten van de prachtige zomeravond (ZONDER STEKENDE MUGGEn!!!). Vervolgens de rugzakken volgeladen met video- en foto apparatuur, rode wijn, chips en zwemspullen, en zijn we naar het strand gelopen. Daar hebben we lekker gezwommen en genoten van de laatste vakantie-avond. Om een uur of 12 zijn we
  in het schemerdonker weer terug gelopen naar de kempiff en hebben nog een afzakkertje genomen. Daarna douchen en als een blok in slaap gevallen.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:51

One Response to “Bootje varen!”

 1. Jasper Says:

  Mmm, tis dat je t zelf zegt. Eerst op campiff “Garen”en dan nu een campiff met nog een meer uitgesprokender naam…….. Lag hier al weer dubbel. Rare jongens die Scandinaviers… zoekt Annie ze bewust uit ofzo?!

  Enige wat ik nu nog kan aanraden is: Houd de lipjes stijf op elkaar 😛

  Ik heb via via wel gehoord dan Denemarken zeer goede soarmogelijkheden heeft. Maar de foto’s zijn veel belovender dan ik had verwacht. Een leuke bestemming voor begin volgend jaar???

Leave a Reply