juli 2009
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03jul

  Na de enerverende dag van gister hebben we als dijkwerkers geslapen, en werden behoorlijk veromfraaid wakker… Het is weer helemaal blauwe lucht en al behoorlijk warm als we aan de ontbijttafel zitten. het wordt vandaag ronde de 30 graden, dus dat wordt zweten in de auto terug naar huis.

  Om 10:30 hadden we de boel weer ingepakt en begonnen we aan de laatste etappe naar huis. Tot aan Hamburg was er niets aan de hand qua drukte, maar op de radio hoorde we al van files voor de Elbetunnel. Balen, want we moesten daar wel langs. Uiteindelijk viel het mee en hadden we een half uur vertraging. We hadden wel wat raars onderweg, want normaal kun je met het kempertje rustig 130-140 rijden, maar op een gegeven moment begon ie heel erg te trillen als je richting de 120 ging. Ik heb de auto even aan de kant gezet om te kijken wat er aan de hand was. Ik vermoedde dat er een balanceer-loodje van de velg was losgeraakt en dat ie daarom ging trillen. Maar alle loodjes leken er nog om te zitten. En tijdens het rijden kon ik in de achteruitkijkspiegel zien dat de band onregelmatig van vorm was als we reden. Wellicht was het kanvas gescheurd binnen in en had de band een uitstulping gekregen. Ik dacht er aan om de reserveband erom te zetten, maar er bleek geen moersleutel in de auto aanwezig om de wielbouten los te draaien. (lekker handig!)Nou kon ik die natuurlijk wel ergens lenen of langs een garage te gaan, maar het was smoorheet, en we konden toch niet veel harder dan 100-110, dus we hebben er voor gekozen om door te rijden, maar dan gewoon wat langzamer. Voordeel was dat dan ook de ramen wagenwijd open konden, want airco zit er helaas niet in.

  Tussen Hamburg en Bremen ging vervolgens een onweersbui “los” en kwam er een enorme plens water naar beneden. En dan zijn er natuurlijk altijd van die idioten die denken dat ze alles kunnen en gewoon met 120 doorgassen, en dat leidde voor ons tot een best ongeluk waardoor we helemaal stil kwamen te staan. Politie, brandweer en ambulance erbij, en dat was weer 20 minuten oponthoud. Bovendien is Noord-Denemarken veel verder weg dan dat we in ons hoofd hadden (1000 ipv 800 km.) dus al met al waren we toch bijna 12 uur onderweg.

  In Heerenveen hebben we even de Mc-Snack aangedaan en rond half elf ‘s avons waren we weer thuis. Met de beessies was alles goed en Janny heeft we hartstikke goed opgepast en de beestjes gevoerd. (heel erg bedankt maar weer!)

  Het was een supergave vakantie en we hebben het verschrikkelijk getroffen met het weer: 2 weken topweer! Super! Totaal hebben we 8 kempiffs aangedaan en hebben we 3 dagen bij de familie Kirkhus gelogeerd. Totaal hebben we iets meer dan 3000 km. gereden.

  Groeten! Annie & Stefke

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:17

2 Responses to “Noar hûûs”

 1. grasland Says:

  Tjonge, jullie hebben een mooie vakantie gehad! Wat een Zuid-Europees weer!
  (volgens mij is het een Noorse Stormvogel, die zeezweefkip)

 2. Jasper Says:

  Kijk dat zijn nog eens vakanties! 2 weken zodanig (gedoseerd) de beest uithangen dat de camper op zijn allerlaatste benen (danwel band) nog net Friesland weet te halen. Tot het uiterste gedaan.

  En ja Jeffrey, jij hebt mijn vorige berichtje in zijn geheel volledig goed begrepen.Trek immers al een paar jaar met je op 🙂

Leave a Reply