juli 2009
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29jul

  Woensdag 29 Juli 2009

  Jeffrey doet verslag:

  Het plan was om ‘s nachts om een uur of 2 te gaan rijden, maar om half één was ik al klaarwakker dus ben ik er maar uit gegaan. De auto was al ingepakt, dus ik hoefde alleen nog koffie te zetten en de koelbox in de auto. Annie was ook uit bed gekomen om mij uit te zwaaien (de lieverd!), en om 1:20 reed ik weg.

  Overigens staan Gerard en Marianne vanaf gisteren ook al op de kempiff am See, ondanks dat ze eigenlijk naar Annecy zouden omdat de kempiff in Greifenburg vol bleek te zijn. Het gekke was dat Jan voor mij zó een plaatsje kon regelen (Fur Herr Griffioen ist immer platz!), en daarom heeft Gerard even met Jan gebeld of hij ook voor hun een plekkie kon “ritselen”. En dat is dus gelukt. Zij staan op plek 76 en ik op 74. Schuin tegenover elkaar dus. Top!

  Maandag komen Wouter en Jaqueline ook, dus het wordt weer ouderwets gezellig!

  Het was heerlijk rustig op de weg, en hoewel ik geen goede “nachtrijder” ben, heb ik eigenlijk geen noemenswaardige dip gehad. Normaal neem ik NIET de route die tomtom standaard kiest (want daar gaan ook alle tomtom bezitters over heen), maar op de verkeers info site van Duitsland (www.verkehrsinfo.de) had die route wel de minste wegopbrekingen of filegevaar. Bovendien is deze route ook de snelste (over Arnhem, Keulen Neurenberg, München en de Taurntunnel), en druk is het woensdagnacht niet, dus heb ik toch maar voor die route gekozen.

  Dat was een goede keuze, want ik heb NERGENS file of oponthoud gehad, en om 12:00 arriveerde ik op de kempiff in Greifenburg.

  Ik heb op het Laffe teckel kanaal op de porto even gemeld dat de “dikke condor” gearriveerd was, en de Jan en Gerard bleken
  net in het busje te zitten richting de emberger. Marianne zat lekker onder de tarp, dus daar ben ik even bij gaan zitten met een heerlijke koele franciskaner!

  Het is smoorheet vandaag, en het opzetten van de tenten was dan ook geen sinecure, maar de boel staat. Jappie komt Zondag ook met de trein, en kan dan zó z’n quechua in rollen (na het vliegweek-inbier-festijn uiteraard!)

  Toen Jan en Gerard geland waren zijn we weer even onder de tarp gaan zitten bij-beppen en halverwege de middag zijn we met z’n driëen naar de Emberger gegaan. Zij voor hun 2e vlucht, en ik voor m’n eerste… Na een mislukte eerste start mijnerzijds (ik landde weer op het paadje 3 meter lager wegens geen druk in m’n scherm: ws toch een frontstalletje, maar zeker weten doe ik het niet) hebben we alledrie een mooie vlucht kunnen maken. Tjitske gaat ook als een raket deze week, en heeft al uren kunnen thermieken deze week! Super!

  ‘S avonds hebben we lekker gegeten op het terras bij het restaurant, en daarna hebben we met de hele bups (Jan, Tjitske, Moeder van Tjitske en 2 babyfoons) gezellig onder de tarp even “afgeborreld”. Uiteraard ben ik door de lange- en intensieve
  dag als een blok in slaap gevallen daarna.
  Hier wat foto’s van Gerard en Marianne:

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 17:54

Leave a Reply