augustus 2009
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01aug

  Zaterdag 1 Augustus 2009

  Hier is het Weerbelulletin van vandaag: Heet, warm, broeierig en brotsig, maar bovenal: thermisch! Op ons gemakkie hebben we vandaag de ochtend doorgemaakt en zijn rond twaalven naar de Emberger getogen. Tjitske is klaar met haar cursus en mag eigenlijk niet meer vliegen. Maar omdat ze nog een harnas nodig heeft mag ze van airtime een paar proberen, waarbij Gerard voor 1 dag hulpinstructeur is van airtime zodat hij haar weg mag starten en Ayke houd beneden een oogje in het zeil.

  We hebben allemaal weer lekker kunnen vliegen. Het was wel wat bokkig, en de wolk boven de Emberger werdt af en toe wat donkerder maar stortte daarna ook weer in, dus het was weer top. Na geland te zijn zijn we even gaan lunchen, en hebben daarna even
  gekeken naar de dreigende overontwikkeling. Hier en daar ontstonden beste bloemkolen en veel piloten kwamen met oren naar
  beneden. Het leek ons het beste om niet meer omhoog te gaan. We hebben even op de landing rondgehangen en ons verbaast over de manier van landen van Deltisten en paragliders. Sommigen weten echt niet waar ze mee bezig zijn! Vanmorgen resulteerde dat al in een hele vervelende crash van een duitse leerling paraglider, die heel laag over de kempif binnen kwam zeilen en in volle snelheid tegen de bus van Ayke geklapt was. De hele zijkant was ingedeukt, alsof er een andere auto ingereden was. De man inkwestie lag achter de heg en ambulance en politie was snel ter plaatse. Het leek niet best met hem, zeker niet als je je de deuk ziet. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis, en daar bleek dat ie 3 rugwervels en een schouder gebroken heeft.

  ‘S middags heeft een deltist nog een beroerde landing gehad, waarbij hij z’n arm uit de kom had, en waarschijnlijk ook een gebroken pols. De arm is er ter plekke weer ingezet door de arts en het ambulance personeel, en toen is ook hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

  Na wat rondlummelen zijn Gerard Marianne en ik boodschappen wezen doen, want topkok Geer gaat vanavond weer koken. Het menu van vandaag: Pasta met zalm en cherrytomaatjes met verse bassilicum… Héérlijk!. Na het nuttigen van wat “Gelände biertjes” en het bijwerken van de weblog was rond achten het eten klaar en hebben we heerlijk gegeten. Daarna zijn we naar het restaurant gegaan voor een bakkie koffie, en om de nieuwe lichting cursisten van airtime te ontmoeten. Er zijn veel nieuwkomers en dus weinig bekenden.

  We hebben nog even onder de tarp gezeten (met party-verlichting!) en zijn toen naar bed gegaan.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:11

2 Responses to “Brokkenpiloten”

 1. Rene Says:

  Ey man weer een te gekke week daar zo te zien.
  Als ik ooit mn vliegkunsten weer es op ga pakken,en wat meer tijd voor dingen heb.
  Kom ik nog es bij jullie vliegen oke. (Lijkt me reuze gezzelllieeee daar.)

  Groeten aan allemaal daar en geen brokken maken.

  Rene en Marianne.

 2. Stefke Says:

  Ha die René, lijkt me hartstikke leuk als je ook van de partij bent. Groeten van ons! Jeffrey.

Leave a Reply