augustus 2009
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03aug

  Maandag 3 Augustus 2009

  Ik vrees dat de weblog van vandaag niet zo spectaculair wordt, want het was een dag van rondlummelen en koffie zuipen. Het verwachte frontje is vandaag binnengekomen en zorgde vanaf 12:00 uur voor regen. Vanmorgen was het nog prima weer, en vanaf een uur of zeven werden er weer hele kuddes duitse cursisten de berg afgetrapt. 2 instructeurs hanteren voor 30 cursisten de “2 minuten-regeling”; d.w.z. dat er elke 2 minuten iemand start. Consequentie is dat de instructeur bij de landing continue 5 cursisten in de lucht heeft die binnen gepraat moeten worden. Geen wonder dat er af en toe eentje “een busje meepikt”…

  Na het ontbijt – waar we Peter van leer ook bij uitgenodigd hadden – hebben we het proffesionele koffiedrinken weer opgepakt, en om ongeveer 11:15 kwamen Wouter en Jacqueline de kempif op rijden. Ze hadden erg veel regen gehad onderweg, en nadat ze gearriveerd waren begon het ook bij ons te regenen. In de regen de tent opzetten was uiteraard geen optie dus hebben we nog maar weer wat koffie genuttigd. Na een stief uurtje werdt het even droog, en hebben W&J hun tent opgezet, en hebben wij ons bezig gehouden met het bouwen van een extra tarp van een oranje grondzeil. We hadden de boel nét staan of het begon alweer te regenen, en dat heeft de hele middag en avond en nacht eigenlijk doorgezet in meer of mindere mate.

  ‘S middags zijn we met z’n allen even op het overdekte terras gaan zitten bij het restaurant om de befaamde “supfentopf” te nuttigen, maar die was ook niet meer wat ie eens geweest was. Dat viel wat tegen. De rest van de middag hebben we nog meer rondgelummeld, en zijn we ingegaan op de uitnodiging van de familie Vlaminkx om bij hun in het appartement wat te komen drinken. Dat was erg gezellig en erg warm! Sommigen hadden die warmte nodig, maar anderen weer niet en vielen bijna in slaap…

  Om 8 uur ‘s avonds hebben we een tafel besproken in het restaurant voor ons allemaal (Gerard, Marianne, Jasper, Jan, Tjitske, , Moeder van Tjitske, Peter, Jacqueline, Wouter en ik) en hebben we lekker gegeten. Daarna nog efkes onder de tarp gezeten, maar bij de meeste van ons vielen de luiken bijna dicht, dus hebben we dat kort gehouden.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:42

Leave a Reply