augustus 2009
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04aug

  Dinsdag 4 Augustus 2009

  Om een uur of 7 vanmorgen hield de regen pas op, en kwam er weer leven in de brouwerij op de kempif. Wiesflecker stond al weer vol met duitse cursisten die wachten tot de lage bewolking omhoog trok zodat er gestart kon worden. Pas na een uurtje was er een gaatje ontstaan en werdt er gestart. We hebben nog wat last van het staartje van het front, en er zou ook kans zijn op een Nordföhn, dus voorzichtigheid was geboden.

  We hebben gezellig met z’n allen ontbeten en koffie gedronken. Omdat het vliegen onzeker was vandaag zijn Gerard en Marianne naar Spittal gegaan om te sightseeën, en Jacqueline wou richting de Weissensee gaan, om te kijken of ze daar kan duiken deze week. Het was nog steeds half bewolkt, maar de resterende heren hadden toch last van vliegjeuk (en dan helpt krabben écht niet), en wilden toch een vluchtje van de 500 gaan doen. Jasper, Wouter en Peter hadden nog niet gevlogen deze week, dus bij hun was de jeuk écht niet te huffen. Jan had nog geen goed gevoel over het weer, en besloot niet mee te gaan. En toen bekend werdt dat Airtime gestopt was met de cursisten besloot ook Wouter om niet te vliegen maar mee te gaan met Jacqueline.

  De rest had nog wel zin en toen een busje van Peter Putzl langs kwam hebben we even gevraagd waarom Airtime niet meer vloog. Er bleek nogal een crosswind te staan, waardoor het lastig was voor cursisten, maar voor vrijvliegers zou het geen probleem moeten zijn. Dus zijn Jasper, Peter en ik meegegaan naar Wiesflecker.

  Daar bleek het allemaal mee te vallen… Er was wel wat crosswind, maar die was prima te doen. We zijn weggestart en hebben wat “gespeeld” tijdens de glijvlucht naar beneden, en zijn binnen 5 minuten weer geland. Toch weer effe lekker! Ondanks dat het wat bewolkt is vandaag was het weer brotsig warm.

  Van de föhnwind hebben we eigenlijk geen last gehad vandaag, waarschijnlijk doordat er geen thermische aktiviteit was in ons dal, fungeerde de bewolking als een soort deksel, en waaide de föhn gewoon over ons heen. ‘S middags werdt zelfs weer vanaf de Emberger gestart. Omdat het toch wel wat brotsig weer was vandaag, zijn Wouter, Jacqueline en ik nog even naar de Badensee gegaan om een verfrissende duik te nemen. Het water was nog steeds lauw warm van de hittegolf van afgelopen week, dus zelfs Wouter vond het lekker water.

  ‘S avonds hebben we weer lekker gegeten op het terras en na het gebruikelijke afborrelen onder de tarp zijn we weer de tent in gedoken.

  HIER nog wat kiekjes van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:16

One Response to “Staartje met een föhn”

 1. Rudi Says:

  Hé Luitjes,

  Het ziet er allemaal weer erg gezellie uit!
  We hopen dat de rest van de week beter vliegbaar wordt.
  Nog veel plezier !!

  Mzzl Rudi en Bea

Leave a Reply