augustus 2009
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08aug

  Zaterdag 8 Augustus 2009

  Het was al weer vroeg op de dag erg warm, en na het ontbijt en de nodige koffie, hebben Wouter en ik zijn kapotte D-lijntje vervangen door een oud stuurlijntje van mij, zodat hij ook mee kan te vliegen.

  Daarna zijn we naar de Emberger gegaan. Dit keerhebben we gezondigd, en zijn we met een busje van “Piet Veerman” mee gegaan, omdat er geen andere busjes waren en we zo in konden stappen. Ayke en leontien zaten ook bij ons in de auto, en totaal zaten we dus met z’n elven! Dás wettelijk gezien 2 te veel en bovendien érg krap met dit brotsige weer… Jacqueline en Wouter zijn met hun auto omhoog gegaan.

  Boven aangekomen was het best rustig, en er stond een mooi up-windje. We hebben eerste even een lekker bakkie koffie genomen, en zijn ons toen gaan klaar maken. Peter heeft een Arcus mee van Airtime om mee te proefvliegen, en hij startte als eerste weg. Ayke heeft Peter via de porto nog even ondersteund, om zeker te weten dat de Arcus niet zou afzinken 😉 Al vlot zat Peter aan de wolkenbasis. Daarna ben ik weggestart en ook Leontien, Ayke, Jasper en Wouter waren vlot airborne. Ik had in het begin moeite om bruikbare thermiek te vinden en het leek er op dat ik richting landing moest gaan. Ik meldde over de porto dat ik op weg was naar de landing en vloog toen ook een mooie bel in. Die bracht me gelukkig weer tot boven de start.

  Ik zag dat Wouter ook richting landing vloog, maar hij zat al best laag, en der stond een oostelijke wind, dus ik heb hem maar even over de porto gemeld dat het verstandiger is om vóór Greifenburg een buitenlanding te maken, dan te proberen om over Greifenburg te komen. Dat leek hem ook een goed idee, en hij is achter Greifenburg op een veld geland. Jacqueline heeft hem daar later weer opgepikt.

  Het was behoorlijk bumpy in de lucht, en Jasper vond het op een gegeven moment wel welletjes en is zo zoetjes aan naar de landing gegaan. Peter heeft de Arcus goed uit kunnen proberen en is na een mooie vlucht weer geland op de kempif. Ik ben op een gegeven moment over gestoken naar Wiesflecker en heb daar nog wat gepielt. Ik heb nog bijna een toplanding gemaakt op Wiesflecker, maar 3 meter boven de grond blies een bel me weer zo omhoog, en heb ik de landing niet doorgezet, en ben ook geland op de kempif.

  We zijn toen lekker even wat gaan eten onder de tarp. Peter wou ook even de Mistral uitproberen en heeft bij Ayke een mistral opgehaald. Jasper had vandaag wel genoeg gevlogen en ook Wouter had geen zin om nog een keer naar de Emberger te gaan. Peter en ik hadden wel aspiraties om nog een vlucht te maken, maar bij de busjes begon ik te twijfelen… De wolken waren behoorlijk aan het overontwikkelen en boven Lienz was de lucht al aardig donker. Ik heb toen besloten om niet te gaan, en ben toen met Wouter naar de Badensee gegaan voor een verfrissende duik. Ook Jacqueline heeft later lekker gezwommen en heeft een rondje Badensee zwemmend afgelegd. Uiteindelijk heeft ook Peter besloten om niet naar boven te gaan, mede op advies van Ayke.

  Na het Zwemmen werdt de lucht steeds donkerder, en op een gegeven moment barstte er een dikke bui los. Jasper was toen nog n het washok bezig met zijn was, en Jacqueline, Wouter en ik hebben de bui uitgezeten onder de tarp. Dat ging af en toe best te keer, en het leek er op dat de tarp de lucht in zou vliegen, maar dat viel gelukkig mee… Uiteindelijk werdt het weer droog en zijn we naar het restaurant gegaan om te eten.

  Na het eten hebben we uiteraard weer even nageborreld met z’n allen, maar we hadden allemaal al vroeg “de piep ûût” dus zijn we rond elf uur de tent ingedoken.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:45

Leave a Reply