januari 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 27jan

  Jasper heeft tiepcorvee:

  Elke ochtend begint, zoals elke ochtend. En ja hoor, ook deze ochtend werden Olaf en ik gewekt door een kakofonie van vogels. Helaas niet door echte – die zijn enkel bezig met overleven – maar die in de helse telefoon van Olaf wonen.

  Na het goede ontbijt van Anni naar binnen geschoven te hebben, stond de bonte verzameling teckels rond half tien bij de lift. Het is vandaag wederom fantastisch weer, blauwe lucht met slechts hier en daar een enkele windveer. De koperen ploert stond al boven de bergkam te branden en zorgde voor welkome warmte: de thermometer bij de lift geeft een prettige tien graden onder nul aan.

  Het plan voor vandaag is om naar de Gerlosplatte te gaan en daar de wat verder gelegen pistes te gaan verkennen. Om ruime ski-tijd te hebben heeft onze navigator (lees Annie) een korte route uitgestippeld richting de Gerlosplatte. Halverwege bleek echter dat de communicatie tussen de teckels nog wat kan verbeteren, want na enige tijd bleek dat we Bea misten. Zij had een geheime piste gevonden richting Koningsleiten en stond zodoende aan de andere kant van het dorp, zonder dat ze dit zelf wist! Nadat Bea een noodoproep had geplaatst op de telefoon van Rudi, hebben we na kort beraad besloten om Bea te gaan “redden”. En zo werd operatie “Sneeuwpop”geboren. Na wat heen en weer gebel en de nodige ski-kilometers hebben we uiteindelijk Bea weer in onze armen kunnen sluiten en zijn we alsnog doorgeskied richting de Gerlosplatte.

  Op deze helling hebben we de rest van de middag doorgebracht, hier zijn de mooie brede blauwe – en rustige – pistes van het skigebied te vinden. Nadat we één of andere “vreethütte” hebben leeggezopen en –gevreten, zijn we weer aan de terugtocht richting Gerlos begonnen. Dit hebben we goed getimed want even voor vieren (om vier uur sluiten de liften) zijn we onze vaste snaps-hütte ingedoken en hebben we deze mooie skidag afgeproost.

  De route van vandaag (KLIK voor vergroting)

  De route van vandaag (KLIK voor vergroting)

  Zo rond half zes kwamen we uiteindelijk weer bij Garni Anni aan. Vervolgens zijn we weer gaan eten bij ons vaste adres en er stond voor de meesten ‘steak met patat’ op het menu, en gelukkig was het beter te knagen dan gisteren. Met een beetje geluk hebben ze de kok van gisteren op staande voet ontslagen, want volgens mij waren we het achterwerk van Sinterklaas zijn achterwerk aan het verorberen (wat een ongekende taaie en smakeloze maaltijd was dat zeg).

  Deze dag was al met al een zeer geslaagde… Morgen wordt het weer weliswaar een stuk minder (veel sneeuwval verwacht) maar dat zal de pret naar alle verwachting niet gaan drukken.

  Wil je ook zien hoe het eruit zag vandaag? Klik dan HIER.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 00:55

4 Responses to ““Een reddingoperatie onder hemels blauw.””

 1. Tjitske Says:

  Ik ben blij dat ik Jan een beetje in de gaten kan houden via de weblog. Maar verslag van hoe’tie staat te piesen, gaat wel erg ver.

  Prachtig fotogenieke dag trouwens, dank aan de fotograven.

 2. Stefke Says:

  Ik vind het juist half werk: Als je hem dan toch op de foto zet; zet hem dan GOED op de foto en vraag hem om zich om te draaien 🙂

 3. Marc Says:

  te gekke pistes mensen!
  ik zit hier met niet geringe kriebels te genieten van de verhalen en de foto’s.
  wel grappig dat Den Vloam zijn “oude” ski-leraar-pak aanheeft, zo lijkt hij toch heel snel 😉
  Geniet samen nog van de laatste dagen in die prachtige omgeving!!!

  Hals und Beinbruch.

 4. Jacqueline Says:

  Doe mij dan maar half werk. Ik ben allang blij dat er geen sauna-foto’s zijn!

  Ik hoop dat jullie een goede reis terug hebben. Doe voorzichtig, want in NL is het strooizout op.

Leave a Reply