maart 2010
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08mrt

  Waarde Thuisblijverds,

  Helaas is de weblog van gisteren verloren gegaan, ondanks dat ik het verstuurd heb?!
  Het zal waarschijnljik liggen aan vocht wat in de mantel van de UTP kabel is doorgedrongen want, het regent nu nog steeds.

  Door de vele regen spoelen wegen weg en zijn overal landverschuivingen te zien. De locals hebben de grootste problemen om de zaak voor elkaar te houden. Naast de schade aan de infrastructuur, de landbouw (de olijfbomen staan weg te rotten) zijn de huizen niet gebouwd op zoveel water.

  Het landschap heeft een surrealistische aanblik; het heeft meer weg van de highlands in schotland dan van het gebruikelijke subtropische klimaat. Ook het pand waar wij overnachten wordt met de dag vochtiger. Alles is klam en niets wil meer echt drogen. Deze huizen (enkelsteens) zijn duidelijk gemaakt om de hitte buiten te houden, en niet het water.

  Maar goed, natuurlijk hebben we de afgelopen dagen niet stilgezeten. We hebben die activiteiten gedaan, die je niet kunt doen als het vliegbaar is. Gisteren hebben we de startplek in en rond El bosque bekeken en een wandeling gemaat in een indrukwekkende kloof, die eindigd in een beek die in de berg verdwijnt. Erg indrukwekkend.

  Vandaag zijn we naar een dorp geweest (ben de naam even kwijt) die bekend staat om zijn grotwoningen. Het gehele dorp is in een slenk gebouwd en dus pas te zien op het allerlaatste moment, een erg aparte ervaring. ‘s Middags zijn we wezen wandelen op een wandelpad dat dwars door dit gebied loopt. Het is een oude spoorlijn die nu als voetpad is omgebouwd. Een prachtige afwisselende wandeling door oude spoorwegtunnels (deels verlicht) en hoge bruggen. Het wandelpad is 40 km lang naar ik heb begrepen met 4 opgeknapte stationnetjes waar je nu kunt overnachten. Een geweldig idee om eens te doen als je wandelaar bent!

  Vanavond hebben we gegeten bij het enige restaurant in Algo die een openhaard heeft (kun je de klammigheid namelijk uit de kleren stomen) en nu nog even afpilsen in J.J’s cafe.

  tot zover de afgelopen twee dagen in vogelvlucht: morgen willen ze het dan echt wat beter hebben en vliegbaar! We wachten het af!

  Tot morgen! Jasper

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:27

One Response to “Nog steeds regen…”

 1. Nathalie Says:

  Volhouden heren ! Het wordt vast snel mooi vliegweer. Het is jullie gegund, dus vanaf morgen mooie vliegfoto’s zou ik zeggen. Ach en cultuur snuiven kan geen kwaad hihi. Ondertussen gaat alles zijn gangetje op kantoor, dus geen zorgen geniet in ieder geval nog even van de rust.
  Liefs en groetjes
  Nathalie

Leave a Reply