maart 2010
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11mrt

  Vanochtend was het vroeg dag… Héél vroeg dag…

  Vandaag zou een nieuw front binnentrekken die de tweede helft van de dag neerslag zou geven, en aangezien wij nog te weinig hebben gevlogen willen we voordat het losbarst nog wat airtime maken.

  Dus zo kwam het dat we rond tienen op de zuidwest plek van de Sierra de Lijar waren aangekomen en vrij snel achter elkaar zijn gestart. In deze eerste glijvlucht was al enige thermische activiteit te bespeuren, maar niet voldoende om boven te blijven.

  Nadat iedereen naar beneden was gekomen, zijn we met z´n allen nog een keer omhoog gegaan voor een tweede vlucht. Boven aangekomen wa het zeer druk geworden. De thermiek was nu meer opgang gekomen (ondanks de toenemende cirrus) en snel gingen de meesten er op uit. Daniel en ik zijn ook snel na aankomst boven gestart.

  Daniel zat in een recordtijd ruim boven de 1000 meter. Ikzelf had alleen maar sink, totdat ik met nog 150 meter hoogte met veel moeite een belletje kon oppakken en met zuinig vliegen kon ik me omhoog vechten. Boven de 800 meter was het een eitje en ging het overal omhoog en kon ik op dezelfde hoogte komen als Daniel.

  We hebben een klein uurtje wat rondgevlogen in het dal onder een steeds dikker wordend wolkendek. Op een bepaald moment werd het stijgen té makkelijk en waren we begonnen om met oren naar beneden te komen. Al vrij snel daarna begon het met regenen. En zo kwam iedereen in rap tempo binnen op de landingsplaats.

  Na deze vliegdag (waar we alles uit hebben gehaald) zijn we paella gaan eten met Ganterfly. Erg gezellig!  Nu zitten we de dag af te sluiten in J.J´s.

  Morgen de laatste dag in zuid Spanje, hopen dat het goed vliegbaar wordt.

  Groeten, Jasper.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:06

Leave a Reply