maart 2010
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12mrt

  Vandaag schijnt de zon aan een blauwe hemel met slechts hier en daar een mooi-weer-wolkje. Dìt zou wel eens een mooie vliegdag kunnen worden.

  Nadat we het ontbijt in de keuken hebben weggewerkt, melden we ons beneden bij Herman. Gezien de weersverwachting en de situatie van het moment wordt ervoor gekozen om op de Sierra de Lijar te gaan kijken.

  En zo kwam het dat we reeds op tijd op de berg stonden bij de noordstart. Daar troffen we een zacht briesje schuin van voren- (is goed) en een grote drukte aan (minder goed). Wel een mooi spectakel met half bakken starten e.d. waarvan Daniel mooie foto’s van weet te schieten.

  Ikzelf ben eerst maar eens mijn scherm wezen controleren. Gisteren heb ik een mantel van één van mijn remlijnen stuk weten te trekken op de zuid-oost start van de Lijar. Na de controle kwam de westwind op de start doorbreken en moest er verkast worden naar de weststart iets verder op.

  Daar aangekomen hebben Daniel en ik de situatie met belangstelling gevolgd. Het was namelijk behoorlijk “sportlich” voor de start, behoorlijk turbulente omstandigheden met de nodige inklappers en noodgedwongen landingen direct links van de start.

  Aangezien de wind hier ook niet optimaal stond en de thermiekbellen vanuit west werden afgewisseld door een harde noordelijke meteo, was het starten van deze plek in deze condities dus niet aan ons besteed. Diegene die wel gestart zijn, zijn direct het dal ingevlogen en hebben daar een mooie thermiekbel weten te vinden. Zodoende hebben zij uiteindelijk er een mooie overland uit weten te persen. Herman was de topper van de dag met een overland van de Lijar naar Ronda! Gijsbert weet het tot het volgende dorpje achter Algodonales te schoppen (Herman en Gijsbert: grote klasse!).

  Nadat de situatie op de startplek rond een uur of zes nog steeds niet verbeterde, zijn we naar beneden gereden en hebben we onze terleurstelling weten weg te werken met heerlijke spaanse versnaperingen.

  Nu zitten we in de “gezellige” herrie van J.J.’s (er is laifmuziek) onze laatste drankjes van deze vakantie weg te werken. Straks de laatste zaken nog even inpakken en morgenochtend vroeg het bed uit om op tijd in Malaga te zijn voor de terugvlucht!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:28

Leave a Reply