maart 2010
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 13mrt

  Vandaag weer drie duiken gemaakt. Zonnige dag en weer 32 graden. Watertemperatuur is wat lager dan de afgelopen dagen en de thermocline ligt nu op 30 meter waar we van 29 graden naar het frisse 24 graden duiken.

  In die laag zijn we als elke ochtend eerst van het rif weggezwommen op compas om in de onmetelijke diepte van 2000m te kijken naar hamerhaaien. En daar waren ze dan eindelijk, een grote school hamerhaaien van 5 meter en als metgezel een paar grote grijze rifhaaien. De hamerhaai hebben we al 20 jaar op onze wensenlijst staan en nu worden we dan eindelijk beloond met het aanzicht van deze geweldig mooie dieren. Eerst zwommen ze onder ons door, waarna enkele op onze hoogte een “flyby” maakte. De brede kop (hamer) en de vreemde positie van hun ogen, was goed te zien. Het is een eindje vliegen hier naar toe maar dan heb je ook wat.

  Gisteren waren we al getrakteerd op een manta die om ons heen bleef zwemmen en grote scholen makrelen en tonijn. Het kan hier niet op.

  De middagduik viel tegen, kon ook bijna niet meer anders. Een steile wand van 1000m en een behoorlijke stroming die ons met 20km per duik langs de wand deed suizen. Te snel om details te kunnen zien en te lastig om halt te houden in de kloven door de vortex die je met grote snelheid omhoog duwt en net als je alle lucht uit je trimvest hebt laten lopen, weer naar beneden drukt. Ik kan daar nog wel wat plezier in beleven in deze rodeo duik maar Marian is hier meestal minder enthousiast over. De top van het rif is zwaar beschadigd door dynamiet visserij, typhoons en de “killer” doornkroon.

  Straks een grote BBQ bij het zwembad dus we komen de tijd hier wel door.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:55

Leave a Reply