mei 2010
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12mei

  Stefke ant woord:

  Vanmorgen werden we wakker met dichte mist. En als outsider denk je wellicht dat dat slecht nieuws is, maar wij als doorgewinterde Greifenburg-gangers weten wel beter: dat wordt lekker weer!!! En inderdaad werdt het wederom prima weer. Het zonnetje brandde er lustig op los, en de 500 meter start stond al gauw vol met piloten.

  Het had gisteravond wel geregend dus eerst moest al het vocht verdampen, en overontwikkeling dreigde steeds. Maar het kwam pas aan het eind van de middag tot een buitje. Leo heeft vandaag z’n eerste 2e vluchten gemaakt, en werdt onthaald door een heel groot laffe-teckel-commitee met felicitaties en zelfs een bossie vers geplukte bloemetjes. De glimlach was niet van z’n gezicht te slaan, dus ik denk dat hij het wel erg leuk vond.

  Anita is met de gevorderden naar de Emberger gegaan en heeft weer een taak afgerond: de 2x 360 graden werdt volgens de regelen der kunst uitgevoerd, en Barry meldde over de porto dat die afgetekend kon worden! Nou alleen het “aggie” nog en haar luchtwaardigheid komt wel heel erg dichtbij! Een 2e vlucht van de Emberger moest voor haar helaas afgeblazen worden ivm te harde wind. Ze is toen met de rest van de gevorderden met het busje weer naar beneden gegaan.

  Judith heeft weer een aantal keren van Wiesflecker gevlogen, en doet haar bijzondere verrichtingen uitstekend! Ze vliegt- en start als een dolle! Daan heeft zowat de hele dag ook op Wiesflecker gestaan om foto’s te maken en de overige heren zijn meteen naar de Emberger gegaan en hebben heel leuk kunnen vliegen. Jan-Jacob Stam is er ook en heeft 2 mooie vluchten kunnen maken vandaag. Het ging hier en daar hard omhoog, en we hebben gezellig met z’n allen in de zelfde bel gezeten en zijn toen ieder zijn weegs gegaan. 

  Miep en Nathalie zijn ook naar de 500 m. plek gegaan en zijn toen naar beneden gewandeld.

  Tussen de middag lekker lunchen met z’n allen in een brandend zonnetje, en lekker ouwehoeren op de landing. We dorsten het niet aan om weer omhoog te gaan, want het begon af en toe hard te waaien en overal zag je de cumuli opbouwen. Rond een uur of 4 werdt de koelkast opengetrokken en hebben we de vliegdag afgesloten met een fijne Weisse en droge worst.

  We hadden eergisteren Hünchen besteld, dus we hebben heerlijk wat pluimvee uit elkaar getrokken zonet. Op dit moment zijn de dames en Daniël filmpjes van vandaag aan het kijken boven het restaurant in het cursuslokaal. Straks even afborrelen in de feesttent en dan weer lekker slapie doen.

  We hebben heul veul foto’s, want Karin heeft haar foto’s van de afgelopen dagen gegeven, dus dat loopt wat door elkaar.  HIER kun je ze vinden.

  Groetjes! jeffrey.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:02

One Response to “Topdag…”

 1. Marc Says:

  Mijn felicitaties aan buurman Leo!
  Je hebt de juiste beslissing genomen, zoals je zelf al hebt ontdekt 😉
  Naar paragliding kijken is natuurlijk al leuk, maar om het zelf te doen, da’s het ultieme!
  Welkom in de gelederen van de vliegende Teckels.

Leave a Reply