mei 2010
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16mei

  We hebben wat weinig tijd gehad (té gezellig in de feesttent) dus liet de weblog wat op zich wachten. Vandaag combineren we Zaterdag en vandaag, en ik misbruik daarbij de weblog van Rudi, want die houd ook een weblog bij. Zaterdag was voor ons een kwestie van de boel afbreken en naar Lecco reizen, dus niet zo interressant. Het weerzien met de rest van de Teckels was
  natuurlijk erg leuk.

  Dus hier de weblog geschreven vanuit Rudi’s perspectief:

  Zaterdag slapen we “lekker” uit en doen het erg rustig aan. Het is wel weer wennen om op een matje te slapen. Wat wel erg lekker is is het zonnetje wat weliswaar een beetje mager is maar het is er wel. Na een frisse douche ontbijten we lekker voor de tent. Nog even een stuk in m’n boek lezen en alles gaat in de relax stand. Omdat ik vannacht niet zo lekker heb geslapen ga ik nog even in de tent liggen en pak zo ongemerkt nog een uurtje slaap. We gaan in de middag een wandeling maken. De directe omgeving is niet zo erg inspirerend dus op zoek naar een wat mooiere route. We lopen bovenlangs tegen de bergen aan waar alles ontzettend nat is. Zelf sommige kelders zijn volledig ondergelopen. Op de terugweg  genieten we van een heerlijk ijsje en via de supermarkt lopen we terug naar de camping.
   
  Rond een uurtje of half vijf lopen we de camping op en daar zit Daniël ons al op te wachten. Even helpen om zijn tent op te zetten en na een half uurtje komen ook Jeffrey en Anita en Jasper en Nathalie aanrijden. De rest van de camping wordt geannexeerd en zo is de hele club compleet. Het zal nu niet meer zo rustig zijn…

  Om zeven uur weer met de hele club naar de pizzeria. Gelukkig heeft Ayke gereserveerd want de hut zit propvol. Na het eten weer afborrelen in de “kennel”. We spreken af om zondag om half tien te verzamelen voor de instructies van Ayke.

  Zondag 16 mei:
  Ik kan nog niet echt wennen aan het ware campingleven en slaap erg onrustig. Acht uur gaat de wekker af en staan we op. Een douche doet wonderen voor de algehele verzorging en ik kan er wel van op. Bea heeft al verse broodjes gehaald en we ontbijten met z’n zessen op rij. Olaf zorgt zelfs voor een hele kan koffie! Om half tien scherp start Ayke de instructie en krijgen we allemaal een Airtime shirt.

  De wind is erg aangetrokken en komt uit het noorden. Ook de föhn gooit roet in het eten voor het vliegen maar levert wel een lekker zonnetje op. De planning is om rond twaalf uur naar de start en landingsplek te gaan voor inspectie. Vliegen zit er vandaag niet in en mogelijk morgen ook niet. Waarschijnlijk wordt het dinsdag beter doordat de wind afneemt. De zekerheidcursus zal dan vanaf woensdag van start gaan. Het is nu nog even wachten tot alle harnassen zijn afgesteld.

  Om 1 uur verzameld de club zich om naar het verzamelpunt en landingsplaats te gaan. In een mooie optocht rijden we naar rijden we naar Suello. Ayke geeft uitleg over het berg en dalwindsysteem. Iedereen hangt aan zijn lippen en is opperst geconcentreerd. Voor vele is het een nieuwe omgeving dus iedere informatie is zeer welkom.

  Vervolgens rijden we naar de meest gewaardeerde ijssalon in de omgeving, Gelateria Excalliber. Daar smikkelen we allemaal een ijsje naar binnen waarna we naar de “Water landingsplaats” rijden. We hopen hier geen gebruik van te maken maar in geval van nood is dit een betere optie dan een harde “land”ing. De wind is fors aangetrokken en is nu best krachtig. Terug op de camping blijkt dat wij toch echt de beste plek hebben aangezien de rest bij ons op de borrel komt. Vooraan de camping worden Theo en Hilda zowat van de camping geblazen. Er worden de nodige voorzorg maatregelen getroffen tegen de wind. Onder het genot van een hapje en een drankje, in een heerlijk zonnetje, wordt er heel wat afgekletst. Het wachten is op het diner…

  HIER de foto’s en op www.rudienbea.nl kun je hun webloig zien en nog heul veul foto’s…

  Ow ja… Nog even dit… Namens alle Laffe teckels wil ik Jacqueline en Wouter condoleren en sterkte wensen in deze moeilijke tijd… We leven erg met jullie mee, en missen jullie erg… Heel veel sterkte!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:05

One Response to “Lecco: pr8ig weer maar heul veul wind…”

 1. k@@tje Says:

  Ziet er wel weer heul gezellig oet! Hoop dat jullie snel “ondersteboven” aan jullie scherm maar uiteraard weer op jullie poezelige voetjes terecht gekomen.
  Groetn uut (hardwerkend) Holland.

Leave a Reply