juli 2010
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 09jul

  Gisteren…

  Ikke doe het verslag…
  ‘s Morgens toen we wakker werden was het prachtig weer, geen wolkje te zien. Het beloofde een prachtige dag te worden. Judith en ik gingen om 9 uur gelijk naar de 1100 mtr plek. Toen wij weer zouden gaan, stond de rest van de teckels al een half uur bij de poort op een busje te wachten. Het geduld was op, dus met de auto van Jan en Jan zijn ze naar boven gegaan…. 10 minuten later kwam het busje, konden wij ook weer naar boven. Het was voor mij (Anita) een topdag,’s morgens 2x van de 1100, ‘smiddags van de 500 (heel klein beetje geprobeerd wat te thermieken) en eind van de middag met Lieneke, Jorden, Jan, Daniël en Jasper nog een keer van de 1100. Daar kreeg ik voor de start een paar grote bellen, zodat ik voor het eerst een stuk boven de start uit kwam,  zo hoog was ik nog nooit geweest in de lucht… Na die tijd hebben Lieneke, Jan en ik nog even gezwommen…

  Over het algemeen, heeft de rest van de groep lekker gevlogen…. Marianne en Nathalie hebben ook nog lekker gezwommen – het was een duurzwemtocht – en Marianne heeft nog een steilspiraaltje in het water gedaan. Nathalie heeft nog een overmeertje gemaakt, kortom: weer een geslaagde dag!

  ‘s Avonds hebben we het één-jarig  jubileum gevierd van Jasper en Nathalie met champagne in het donker midden op het landingsveld. Heel gezellig.

  Vandaag…

  Deze dag doe ik ook maar even, want deze vakantie zijn er weinig vrijwilligers…..

  Allereerst is Gerard vanmorgen in 2 uur naar de Emberger gefietst (en in een 15 minuten naar beneden) samen met André. En Jan heeft een uurtje hardgelopen… Super sportmannen!!

  En ook vandaag was het weer prachtig weer, wel weer een stuk warmer, ik denk wel ongeveer 34 graden. Het was dus al gauw in de zon niet uit te houden. Doordat ik gisteren veel te “gek” had gedaan, was ik nog een “bietie moe in’t lief” dus heb ik de eerst vlucht maar even over laten gaan.  Judith wel direct naar boven en is weer druk bezig geweest om haar taken in de lucht te doen, nog even en ze heeft ook haar luchtwaardigheid. Om een uur of 11 zijn we met z’n allen naar boven gegaan en lekker gevlogen.  ‘s Middags ben ik met een deel van de cursusgroep + Lieneke en Tjitske nog even naar de 700 mtr gegaan… Heel erg leuk want ik heb met Lieneke en Tjitske nog wat gesoard voor de 500 mtr.  plek.

  Verder is iedereen heel erg tevreden over het vliegen van vandaag, Jan v B. is naar Lienz gevlogen en met de trein teruggekomen, Jorden is voor het eerst boven de Emberger geweest + 3 kwartier gevolgen + een doellanding.  Daniël heeft een duurvlucht gemaakt en vlak bij Steinfeld geland en Den Vloam is op 3 kilometer geweest. Gerard heeft met een roofvogel gethermiekt en hem laten schrikken zodat deze een inklapper kreeg, en Jasper heeft ook een misselijkmakende vlucht gemaakt…

  En wat ook heel bijzonder en leuk was: Ik was vanmiddag net terug uit het dorp (was op de fiets, paar boodschappen gedaan en gepind) toen er een man met fietskleding bij de camper mij aansprak. “Ken je me nog?” zei hij, ik moest toch even denken en hij gaf mij de hint “ziekenhuis Lienz”, toen wist ik het weer, het was Dr Resi; de anaesthesist van de intensive care. Hij kwam langs en had de LT-vlag gezien en was benieuwd hoe het met Jef was. Maar Jef was aan het vliegen, dus heb ik  even met hem een glaasje fris gedronken. Hij vertelde dat het personeel af en toe op deze site keek en dat er overal Laffe Teckelstickers waren geplakt. Hij is ongeveer een kwartiertje geweest, heel bijzonder en eigenlijk jammer dat Jef er niet was.

  Dit was het voor vandaag, we zitten nu gezellig na te kletsen het is nu bijna half 11 en we gaan nog even een borreltje drinken bij de tent….

  En niet te vergeten…..Lieneke is vandaag jarig…..hiep hiep Hoera!!!!!!!!!!!!!!

  HIER zijn de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:38

One Response to “Gisteren en vandaag…”

 1. Rene Says:

  Filesteert Lien,nou nivea genoeg. XXX

Leave a Reply