juli 2010
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12jul

  10 juli.

  Anita is weer de typmiep…

  Vandaag is het zaterdag, het was wederom al vroeg heet. Vandaag vertrekken wij richting het zuiden, maar eerst nog een vluchtje maken van de 1100. Voor de tijd eerst alles opgeruimd, zodat we niet zoveel meer hoeven te doen voor dat we weggaan. We stonden rond 12 uur met z’n allen boven, het bleek al aardig thermisch te zijn… Ik ben dan al gauw vertrokken, want ik kreeg de kriebels voor wat mij in de lucht te wachten stond. De rest is na mij vertrokken. Ik was binnen 25 minuten weer beneden, want ik vond het nog wat te heftig, de rest heeft er wat langer over gedaan…. Jasper en Jef zijn naar Stagor en de weissensee gevlogen en later in Steinfeld geland, Jan V is geland ergens ten westen van Berg, de rest heeft ook een mooie duurvlucht kunnen maken.

  we hebben daarna nog even nagezeten in de schaduw, even snel gedouchd, afscheid genomen van de roedel, en zijn toen vetrokken richting Italië. Wij houden dus nu alleen een weblog bij van Jef en mij. Wellicht dat Jeeraar nog inspiratie heeft om het voor hun te doen…

  Het eerste stuk was heel mooi via 2 passen richting Venetië, we hebben later een camperplek aan het Gardameer gevonden, dit was rond half 10. Het was wel even een klein cultuurshockje: druk, warm, benauwd, lawaaiierig, weinig ruimte etc. maar het is maar voor één nachtje dus niet zeuren. Na een wijntje en chips zijn we gauw gaan slapen.

  11 Juli

  Vandaag is het zondag en gaan we naar Grasse waar Bendert (het friese paard waar ik 7 jaar op heb gereden) door afgelopen donderdag is aangekomen. We waren uitgenodig om te kijken hoe goed hij het nu maakt. Dick en Katja hebben hem gekocht. Voor 10 uur hadden we alles in de camper, nog gauw even bellen hoe laat ze ons kunnen verwachten, en weg uit dit “helse oord”. Maar helaas…. we hadden een klein akkevietje met de camper…hij wou niet starten, na wat onderzoek door Jef, moest het de accu zijn. We wilden zo gauw mogelijk weg dus eerst iemand gevraagd met een auto te “jump-starten”, maar helaas wou dit niet lukken, dus dan toch maar de ANWB bellen.

  Nou, we hebben toch wel geluk gehad, want het was dus zondag (geen garage of zo open) en de man van de ADAC (italiaanse ANWB) had opgezocht wat voor accu er in moest en had er dus eentje bij zich. Normaal word je naar de garage gesleept en moet je wachten tot de volgende werkdag, maar deze man was zo aardig om ter plekke de accu in te bouwen. Gelukkig was de kapotte accu inderdaad het probleem, want hij starte meteen. Dus na 4 uur vertraging (om 14 uur) vetrokken we richting Grasse. Gelukkig dat we nu airco hebben in de camper, want het was buiten wel 37 graden.

  De reis ging voorspoedig en vlag voor Grasse gauw even een pizza’tje te hebben gegeten kwamen we (na wat smalle straatjes, waar we achteruit weer terug moesten, want de camper was te breed….) om half 9 aan bij de familie Bakker. Jef werd voor de tv gezet met een biertje voor de finale van het WK, en ik ben gelijk gaan kijken naar Bendert.

  Nou, je verwacht een hinikend welkom, maar het was meer van: “goh, wat doe jij hier??”. Hij stond gezellig naast z’n nieuwe vriendje in de paddock, met een mooi uitzicht over het hele “landgoed” . Hij was wel wat afgevallen en wat slap, maar wat wil je na zo’n lange reis van 3 dagen (via Italië is hij gegaan). De rest van de avond hebben we voetbal gekeken, de paarden op gestal gezet en nog wat gekletst. De camper kon mooi achter het huis staan, dus konden we hier mooi blijven.

  12 juli,

  Vanmorgen was het vroeg dag, om 7 uur ging de wekker. We wilden vroeg opstaan want Dick zou vroeg naar z’n werk gaan, en konden we nog even een bakkie koffie/thee met hem doen. Het was wederom een prachtige dag, geen wolkje te bekennen. Omdat de plek in een klein dalletje ligt, is het de eerste uren nog lekker koel. De paarden stonden alweer buiten, want midden op de dag moeten ze op stal, omdat het dan veel te warm is. We hebben wat foto’s en video’s gemaakt en nog even gekeken bij Katja, want die kreeg om half 9 les op de andere fries.

  Na het afscheid van Bendert gingen we op pad, het was inmiddels een uurtje of 10. We zijn verder gegaan richting Castellane, onderweg nog even een uurtje gepauzeerd op een berg waar het met een briesje een heerlijk temperatuurtje was. In Castellane hebben we de camper geparkeerd en zijn we het stadje ingegaan. Het is een heel oud middeleeuws stadje, met veel historie. Hier wat kaarten gekocht en op een terrasje met een broodje gezond gelijk maar geschreven… Komen ze misschien voor dat wij terug zijn nog aan. Her en der nog wat boodschappen gedaan en op naar de camping die ik al had uitgezocht. Deze ligt 8 km. ten noorden van Castellane boven op een berg op 1100 mtr. Om een uurtje of 4 kwamen we aan, we hebben een mooi plekje met uitzicht op de bergen. Het is hier heerlijk rustig en niet zo warm.

  Het is nu half 9, we hebben hollandse pot gegeten (aardappels, sperziebonen en 2 stukjes varkensfilet), dit was wel eens goed na de laatste dagen van soep, chips en pizza. Wat we morgen gaan doen is nog niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk gaan we door richting Lac de serre-poncon, of we blijven nog een dagje hier. Maar dat lezen jullie binnenkort hoop ik wel weer op de weblog…

  HIER zijn de foto’s.

  doeiiiiiiiiiii

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:52

Leave a Reply