juli 2010
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 13jul

  Dinsdag 13 juli
  Sjeeraar gaat vandaag proberen wat zinnige tekst op het digitale papier te zetten.
  Ik werd vanochtend om 7 uur wakker vanwege een lichte overdruk in één van mijn organen. En aangezien ik erg wakker was, had ik geen zin meer om naar bed te gaan. Er was al volop bedrijvigheid in ons straatje, omdat Airtime de cursisten die vandaag hun eerste vlucht gaan maken om 8 uur liet vertrekken. En da’ s altijd leuk om te zien. Tegen 8:30 uur kwam de eerste cursist met veel gegil naar beneden. En aangezien er 10 cursisten waren, hebben we tijdens ons ontbijt een leuk schouwspel meegemaakt. Helaas ontstond er al snel overontwikkeling (dreigend onweer), dus besloten we om niet te laat naar de Emberger te gaan. Op de Embergeralm was het al erg druk. Er waren zeer veel delta’ s en een aantal schermvliegers. En inderdaad, ook op de Embergeralm zag het er erg dreigend uit.
  We waren met een redelijke groep, tw. Den Vloam, Tjitske, Stamgast, Wilma R. (eergisteren gearriveerd op een dikke brommert met aanhanger > topwijf), Lieneke (LilY), Jan van B., Ger & Gerard (2 “dikke” vrienden die we kennen van vorig jaar) en Sjeeraar. Maud en Ruud waren 10 minuten eerder gestart. Na een vrij rustige vlucht (hoezo overontwikkeling?) landde iedereen veilig bij de kempiff. En aangezien de landingsrichting naar het oosten was, ben ik maar direkt na m’ n landing op m’ n knippels naar het oosten gaan zitten. M.a.w. ik had e windrichting verkeerd gezien en kon de landingssnelheid er niet uithalen. Erg jammer, want er stonden wel 50 man aan publiek.
  Na het vliegen zijn we wezen chillen. Jan en Lily zijn naar de Badesee (zwembad) gegaan, Jasper en Nathalie zijn gaan relaxen (knipoog) en Marianne en ik zijn naar buurtsuper gegaan omdat de koelkast leeg was. Deze moest dus worden bijgevuld met BIER!!!

  De afgelopen dagen hebben we overigens een paar overburen ontmoet, Peter en Max. Twee supergasten die superfanatiek met vliegen bezig zijn. En een geweldig stel. Ze lijken wel getrouwd. Beide manen worden door de overheid betaald, want Max studeerd medicijnen in Groningen en Peter beschermt burger en land. En zoals ze vliegen zal deze cursusweek wel hun laatste zijn. Ze vliegen top en krijgen ongetwijfeld hun luchtwaardigheidverklaring. Er is inmiddels een foto van Peter gemaakt. Het is de foto waar Peter op de grond ligt met iets in z’ n mond. Een foto van Max volgt.

  Vanmiddag kwam er overigens een beste storm over de kempiff. Op de landing woei het op een gegeven moment meer dan 40 km/uur. Onze villa woei bijna omver, maar met dank aan Ayke (van Airtime) en een aantal buurmannen bleef onze tent staan. Ik kon zelf niet helpen, want ik was aan het buurten op de kempiff.

  We zitten nu alweer op het terras van de kempiff lekker te nassen. Ook de moeder van Tjitske, mevrouw Leenstra, is er bij. En zoals gewoonlijk is het weer erg gezellig.
  Morgen vertrekken Jan en Lily naar huis. Marianne en ik gaan waarschijnlijk donderdag naar Westendorf, naar Marianne, Netty en Leo. Dit zijn kennisen van ons die een aantal jaren geleden geëmigreerd zijn naar Westendorf. Kijk maar eens op www.landhausambiente.at. Er komt wat minder goed weer aan, dus we pakken waarschijnlijk een hotel in Westendorf. Daarna rijden we door naar of Andelsbuch of naar Zwitserland.

  HIER die Bilder von Heute

  Posted by Sjeeraar @ 21:25

One Response to “Greifenburg, 13 juli”

 1. Robin Says:

  Hey luitjes, nog veel plezier daar en groetjes aan iedereen!
  Na het zien van de foto’s krijg ik het gevoel dat ik er nog bij ben. Ofwel, dat ik zo mijn kantoor uitloop en op de camping sta… Zucht 🙂 (keep on dreamin’)

  Groetjes, Robin

Leave a Reply