juli 2010
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14jul

  Anita is dit keer weer de tiepmiep…

  Vanmorgen tegen 9 uur brandden wij de camper uit, de zon stond al aardig te fikken. Gelukkig konden we lekker ontbijten in de schaduw, eitje, croissantje en natuurlijk baguette. Na enig beraad, hebben wij besloten om toch maar verder te gaan noordwaarts. Ik had gezien dat vlakbij een kloof was en verderop hele aparte, door erosie gevormde, piramides met een steen erboven op, dat moesten we dus maar eens even van dichtbij gaan zien. Op de fiets daarheen was geen optie, dus dan het eerste stuk maar met de camper. En omdat we die dan toch van de plek moesten rijden, dan gelijk maar een stukje door was ons idee. We hadden gedacht om met de fiets de kloof in te gaan, maar na ongeveer 400mtr fietsen bleek dat de weg was afgesloten, en 200 mtr verderop met stenen gebarricadeerd met een hoop grind en een bord verboden voor fietsers… na wat heen en weer gefiets hebben we de moed maar opgegeven en de fietsen weer achterop de camper gezet.

  Toen een stukje verder naaar die mooie piramides, de camper hadden we in een gehuchtje gezet in de buurt en verder maar lopen voor je gevoel de goede kant op…. we hebben een mooi stuk gelopen, maar die piramides hebben we niet gezien, in iedergeval zonder steen erboven op. We denken dat, of de stenen er zijn afgevallen, of toeristen voor ons hebben ze eraf geduwd…. al met al was het wel de moeite waard, want het was een mooie tocht, maar wel warm….daarom hebben we hierna lekker even in het lac de serre poncon gezwommen, heerlijk, helder blauw water! Inmiddels was het al een uurtje of 4 en we wilden nog een stukje noodwaarts rijden, dus zijn we verder gegaan richting Gap en hierna was het de bedoeling om via de route de nappie naar boven te rijden. Richting Gap, dat ging wel voor een deel, maar vlak voor Gap was vanwege de tour alles afgesloten….. dan maar binnen door via een landweggetje, heel avontuurlijk, al gauw stonden we ook hier stil, de tour kwamen we weer tegen. De reclamekaravaan kwam net langs, we hebben nog even gewacht in de hoop dat we gauw verder konden maar niets was minder waar. Volgens de plaatselijk polieagent die daar “de wacht” hield kon het nog wel 4 uur duren… dan maar in z’n achteruit terug en onderlangs cap door. Dit ging ook niet helemaal zonder slag of stoot want tomtom wou ons vanuit het zuiden ook dwars door Gap hebben… toen hebben we maar ouderwets de kaart erbij gepakt en een route genomen evenwijdig
  aan de route de nappie. Hier waren we ook nog nooit langs geweest, ook een prachtige route, en volgens de “kleine campinggids” was er een leuke boerencamping 30 km onder Grenoble. In het plaatsje Clelles, we zitten op een heuveltje bij een boerderij met rondom een prachtig uitzicht op de bergen. Ze hebben hier schapen,paarden, honden en katten, dus heel gezellig.

  Het is nu bijna half 11 en zitten nog in ons t-shirtje buiten, heerlijk, het weer in deze vakantie kan niet meer stuk. Morgen gaan we weer een stukje verder en we zullen zien wat de dag ons dan weer brengt.  Doeiiiiiiiiiiii

  HIER zijn de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:12

Leave a Reply