juli 2010
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 15jul

  Gisteren, woensdag 14 juli
  Allereerst maar eens even een korte samenvatting van gisteravond. Nadat de weblog was geupdated zijn we met z’ n allen naar ons straatje gegaan. Onder de lantaarnpaal hebben we nog even gezellig doorgeborreld.De hele resterende roedel Laffe Teckels waren aanwezig, evenals mevrouw Leenstra (moeder van Tjistke), Wilma, Peter & Max en Maud & Ruud. Het was erg gezellig, alleen het felle licht van de lantaarnpaal irriteerde gigantisch. Na een ferme trap tegen de paal ging de lamp uit. Na enkele minuten ging de lamp vanzelf weer aan en na een aantal herhalingstrappen ging de lamp steeds weer uit, alleen nu definitief. Dit was niet de bedoeling, want de lamp was net deze ochtend gerepareerd. Maar goed, na de benodigde versnaperingen ging de groep giechelend uit elkaar en tegen middernacht lag iedereen te ronken in zijn of haar mandje.

  Vanochtend hebben we met tranen in onze ogen afscheid genomen van Jan en Lily. Het nestje Teckels raakt nu snel leeg. Na het afscheid zijn we na een lekker bakkie met z’ n allen naar de Emberger gegaan. Boven aangekomen lagen er ruim 100 antieke delta’ s. Er was nl. een wedstrijd voor bejaarde deltisten. Velen hadden dan ook hun rollator omgebouwd tot een delta. Toen de meeste delta’ s gestart waren zijn wij en alle Airtime cursisten er ook uit gegaan. Iedereen kwam goed en het weer was prachtig. Iedereen kon dan ook lekker hoog komen, alleen Maud had al vrij snel na haar start een kneiter van een frontstall. Ze was hier zo van geschrokken, dat ze maar richting het landingsveld ging. Den Vloam had een topvlucht en is dan ook het hele dal over gestoken, met als afsluiter een landing op de startplek van de 500m, de Wiesflecker. Ik was inmiddels ook behoorlijk hoog boven de Wiesflecker en heb Jan zien landen starten. Ik heb er een paar foto’ s van gemaakt. Ook Marco Maas vloog er en ik heb ook foto van hem gemaakt.
  Tijdens mijn landing zag ik dat er een delta ook in landing was. Helaas is deze landing behoorlijk fout gegaan, met als gevolg dat ik mijn EHBO-kunsten moest uitoefenen. Gelukkig bleek in het ziekenhuis in Spittal dat het mee viel. Hij had z’ n kruisbanden afgescheurd, z’ n bovenbeenspier was opgeschoven, evenals het vet in z’ n bovenbeen. Met Peter & Max hebben we samen met het ambulancepersoneel en 2 agenten de deltist naar de ambulance getilt en later z’ n vernielde delta.

  Inmiddels was Jappie al weer in de taxi naar boven gegaan om nog een vlucht vanaf de Emberger te maken. Jappie zit nu al te wippen op z’ n stoel van ongeduld om zijn vast te leggen voor het nageslacht. Hij neemt nu dan ook de tiepmasjien over en maakt dit prachtig verhaaltje af.

  Jappie, de tiepmiep, schrijft:
  Ingestapt in de taxi gaan we al vrij snel rijden. Ik kon nog een plaatsje veroveren bij de thermiekgroep van Barry. Heerlijk want ondanks dat het tegen vijfen liep, wat het nog steeds knalheet. Maar het loont de moeite, want bovenaangekomen is de startplek volledig leeg. Wat een verademing met de eerste vlucht. Na aankomst snel uitgepakt en met een rugstart (achterover leunen was voldoende, want het waaide straf) zat ik al vlug in de lucht. De eerste 20 minuten was er voldoende te vinden aan bellen om lekker hoogte te winnen. Daarna kwamen er wat wolken voor de Emberger die de thermiek  afschermde, tijd om naar de Wiesflecker te gaan. Na daar nog enige tijd te hebben gesoard hield het op, maar daarvoor kwam de restitutiethermiek voor in de plaats. Nog even met de handjes op de rug rondvliegen door het dal. Wat heerlijk het laatste deel van de vlucht.

  Na de landing deze topdag nog even lekker afgepilst met Geraar. Rond half acht zijn we begonnen met eten en nu zitten we nog even boerend uit te buiken in de zwoele buitenlucht.
  Kijken wat ‘t morgen brengt, maar deze dag nemen ze ons in elk geval niet meer af.

  Tot morgen

  HIER de foto’ s

  Posted by Sjeeraar @ 20:44

Leave a Reply